GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Kocatepe’den başlayıp İzmir’de sonlanacak Zafer ve Anma Yürüyüşü düzenliyor. 400 kilometrelik tarihi yolculuğun son durağı ise 9 Eylül’de İzmir’de düzenlenecek kurtuluş törenleri olacak.

KILIÇDAROĞLU KATILACAK

Zafer yürüyüşü; Dereçine’de 24 Ağustos akşamı başlayacak. Büyük Taarruz’un tarihi yıl dönümü olan 25 Ağustos gecesi ise Çakırözü köyünden Kocatepe’ye uzanan 14 kilometrelik Zafer Yolu’nda yürüyecek. Bu yürüyüşe CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının zafere yürüdüğü yoldan Kocatepe’ye ulaşacak kafile, sabah saatlerinde düzenlenecek anma törenlerinden sonra İzmir’e uğurlanacak.
Lisanslı dağcı, sporcu ve gönüllü gençlerden oluşan 350 kişilik ana yürüyüş kafilesi ise bağımsızlık mücadelesinin hürriyet ve istiklal coşkusuyla mayalandığı 400 kilometrelik Zafer Yolu’nu tıpkı atalarımızın geçtiği köy ve kasabalardan yürüyerek, 14 günde İzmir’e varacak.

3 GÜN YÜRÜYECEĞİM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok heyecanlı olduklarını belirterek, “3 gün boyunca ben de yürüyeceğim. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da 25 Ağustos’taki yürüyüşe katılacak” dedi.