Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi 27 Mart’ta “Biz varız” ismini verdiği bir dayanışma kampanyası başlattı. İzmirliler, dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere erzak yardımında bulunmaya davet edildi. Bu kampanya 14 Nisan’da dijital ortama taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların web sitesi ya da mobil uygulama aracılığıyla Halkın Bakkalı’ndan satın aldıkları gıda yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya başladı.

BİR İFTAR DA SENDEN!
Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayıyla birlikte “Bir iftar da senden” kampanyası başlattı. İftar sofrası kurmak isteyenler Biz İzmir internet sitesi üzerinden kampanyaya destek olmaya davet edildi.

SAYILAR YÜZ GÜLDÜRDÜ
Erzak kampanyasına şimdiye kadar 30 bin 406 kişi destek verdi. Büyükşehir’in belirlediği paket 1’den 17 bin 678, paket 2’den 12 bin 726 kişi satın aldı. İftar kampanyası ise rekor kırdı. Bugün itibariyle 221 bin 448 kişi dar gelirli aileler için iftar sofrası kurdu.  

ERZAK PAKETLERİNDE NELER VAR?
Kampanya kapsamında 63,75 ve 134 lira değerinde iki gıda paketi mevcut. 63,75 liralık birinci pakette 2 litre ayçiçek yağı, 1 kilogram Osmancık pirinci, 1 kilogram fasulye, 1 kilogram nohut ve 2 kilogram un bulunuyor. 134 liralık ikinci pakette ise birinci paketteki ürünlerin yanı sıra yarım kilogram çay, iki tane 220 gramlık çiçek balı,  iki tane 500 gram siyah zeytin ve 1 kilogram tam yağlı beyaz peynir de yer alıyor.

İFTAR PAKETİNDE NELER VAR?
20 lira değerindeki iki kişilik iftar paketinde tarhana çorbası, ana yemek olarak Urla kavurma, günlük olarak değişecek şekilde bulgur, pirinç pilavı ya da makarna, içinde hurma, siyah-yeşil zeytin, bal ve reçel olan iftariyelik ve iki ekmek bulunuyor.