GÜNDEME BAKIŞ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hülya Onaylı trafik kazasında hayatını kaybetti.  Tramvay biriminde güvenlik görevlisi olarak çalışan 40 yaşındaki Hülya Onaylı'nın  duraktan tuvalet ihtiyacını gidermek için ayrıldığı ve aracın bu sırada çarptığı 

SENDİKA'DAN AÇIKLAMA 
Onaylı'nın  hayatını kaybetmesinin ardından  Genel-İş sendikası üyeleri Konak'taki tramvay durağında bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. . 
Sendika kazayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Büyük Kadim değerlere sahip İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay biriminde çalışan mesai arkadaşımız canımız Hülya ONAYLI’yı  kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz hepimiz. Öncelikle üstüne basarak söylüyorum ki bu bir iş kazası değil iş cinayetidir. Yaşadığımız bu menfur olay tüm güvenlik emekçilerini derinden etkilemiştir. Emeğin ve alın terinin en yüce değer olduğu bu zamanda birlik ve beraberliğin ne kadar kıymetli olduğunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Milyonlar harcanarak hayata geçirilen raylı sistemlerin inşa sürecinde her şey düşünülmüşken duraklarda görev alacak güvenlik emekçisinin en doğal insani yaşam ihtiyacını giderebilmesi için gerekli şartlar sağlanmamıştır. İdareye tuvalet vb ihtayaçlar için taleplerde bulunmamıza rağmen böylesi sonuçların yaşanmaması için defalarca uyarılarda bulunmamıza rağmen sorunlarımızın çözümü noktasında hiç bir adım atılmadığını bildirmek istiyoruz.
Tramvay duraklarında en basit insani ihtiyaçların giderilebilmesi için lavabo bulunmadığından dolayı idare tarafından güvenlik emekçisi arkadaşlarımıza gösterilen en yakın kafe,kıraathane,cami benzin istasyonu vb tarzı mekanlara arkadaşlarımız yönlendirilmektedirler. Dün 21.45 sularında tam da az önce bahsi geçen konu öznelinde Hülya arkadaşımızı lavabo ihtiyacını gidermek için duraktan ayrıldığı esnada elim bir iş cinayetine kurban vermiş bulunmaktayız. 
Bu menfur olayın adli ve idari yönden sonuna kadar takipçisi olacağız. Bir daha bu tür iş cinayetlerinin yaşanmaması güvenlik koşullarının ve insani yaşam şartlarının sağlanması için gerekli tüm tedbir ve önlemlerin işveren tarafından alınması noktasında bu olayın takipçisi olacağız.
Bütün emekçi arkadaşlarımızla birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde gasp edilen haklarımızın sonuna kadar mücadelesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 
En yüce değer Emek ve alınteridir. Bu kutsal yolda beraber yürümeye de sonuna kadar devam edeceğiz.
HÜLYA ARKADAŞIMIZI UNUTMAYACAĞIZ VE ASLA UNUTTURMAYACAĞIZ!..
Tüm kamuoyuna duyurulur.