Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi iki önemli tarihi yapıyı kente kazandırmaya hazırlanıyor.

İzmir’in tarihi bölgelerinden Basmane’de bulunan ve kente iz bırakan Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han’ı satın alan Büyükşehir Belediyesi iki değerli yapıyı da kent yaşamına kazandırarak İzmirlilerin hizmetine sunacak.

Yıldız Sineması’nda düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcıları; Seyit Torun ve Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Parti Meclisi Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu, Ednan Arslan, Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve ilçe başkanları katıldı.  

İÇİM İÇİME SIĞMIYOR
İzmir tarihine iz bırakan 2 yapıyı kente kazandıracak olmanın gururunu yaşadığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Hani içim içime sığmıyor’ derler ya, bugün çok mutluyum. Yıldız Sineması’nın İzmirlilerin gönlünde derin bir yeri vardır. Burası özel bir yerdir, sembol binalardandır. Bıçakçı Han’da çok özeldir. Bu sembol yapıları korumak ve geleceğe taşımak geçmişin hatırlarına sahip çıkarak gelecek nesillerle buluşturmak çok heyecan verici… Sinemayı 2 yıl içinde bitireceğiz. Burayı Performans sanatları için kullanmaya devam edeceğiz, sinema tiyatro konser sempozyum… Bıçakçı Han’ı ise Aralık’ta bitireceğiz. Bıçakçı Han için anket yapalım İzmirlilere orayı ne olarak görmek istiyorsunuz diye soralım ona göre kullanımını belirleyelim diye düşünüyoruz. İzmirliler için yepyeni iki kullanım alanı doğmuş olacak. Aslında bugün elektrik fabrikasının da tapusunu göstermek isterdik  ama 1,5 yıldır bekliyoruz  Temel amacımız tarihsel değer çerçevesinde; bakım, onarım ve restorasyon çalışmalarını tamamlayıp Yıldız Sineması ve Bıçakçı Han’ı, kentlilerin yeni uğrak noktası haline getirmek ve İzmir’in tanıtımı için önemli bir değere dönüştürmek” diye konuştu.