Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir genelge yayınlayarak isteyen belediyelerin komisyon ve encümen seçimlerini Nisan ayı meclislerinde yapabileceğini bildirdi.

HUKUKÇULAR GÖRÜŞ BİLDİRDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP grup başkanvekilleri geçtiğimiz günlerde bir araya gelerek seçimlerin temmuz ayında yapılması noktasında fikir birliğine vardı ancak daha sonra bundan vazgeçildi. Belediyedeki bazı hukukçular seçimlerin temmuz ayında yapılması noktasında görüş bildirse de encümen ve komisyon seçimlerinin Nisan ayı ilk meclis toplantısında yapılması kararlaştırıldı.

SOYER ÖZUSLU DEDİ!

CHP grubunun seçimden bu yana Grup Başkanvekilliği görevini yürüten aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili olan Mustafa Özuslu’nun göreve devam etmesine kesin gözüyle bakılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Özuslu ile yola devam edilmesi noktasında görüş bildirdiği öğrenildi.

HIZAL DA DEVAM EDECEK

Yaptığı muhalefetle dikkat çeken AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal’ın görevine devam edeceği bildirildi. Grup yönetiminde bir değişikliğe gidebileceği ifade edildi.

ÖZUSLU ANKET GÖNDERDİ

Öte yandan CHP’li Özuslu’nun, 88 CHP’li meclis üyesine bir anket göndererek,  ‘hangi komisyonda görev almak istersiniz?’ diye sorduğu, meclis üyelerinin bu ankete üç tercihi yazdığı öğrenildi.

İMAR VE PLAN VE BÜTÇE ÖNEMLİ

AK Parti cephesinde İmar Komisyonuna kimlerin gireceği merak konusu…Hızal’ın bu komisyonda yer almasına kesin gözüyle bakılırken bir grup meclis üyesinin AK Partili Hüsnü Boztepe ismi yerine başkasının burada yer alması noktasında İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye görüş bildirdiği öğrenildi.

ENCÜMEN ÜYELERİ GEÇTİĞİMİZ YIL DEĞİŞTİ

CHP’den Encümen Üyeliklerine ilk olarak İlhan Dal, Ufuk Yörük, İlhan Özköse, İrfan Önal ve Mustafa Özuslu seçilmişti. Geçtiğimiz yıl ise burada Yeşim Tekoğlu, İsmet Orhan, Ufuk Yörük, Nilüfer Aşık ve İlhan Özköse yer almıştı. Bu isimlerden hangilerinin devam edeceği merak konusu.  

KOMİSYONLARA YOĞUN TALEP

Büyükşehir’in Nisan ayı ilk toplantıda 24 komisyon için seçim yapılacak. Özellikle İmar ve Bayındırlık, Plan ve Bütçe, Hukuk komisyonuna talebin yoğun olduğu bildirildi. Bu komisyonlarda değişikliklerin olabileceği ifade edildi.