GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye kadrosunda rotasyona devam ediyor. Başkan Soyer, geçtiğimiz günlerde belediye şirketlerinin önemli bir bölümüne yeni yönetim kurulu başkanları ve genel müdürler atamıştı. Şirket yönetimlerinde de değişime gidilmişti. Buralardaki değişimin ardından İZSU’da da bazı isimlerle yollar ayrılmıştı.

DAİRE BAŞKANLARI DEĞİŞİYOR
Soyer, belediyedeki değişime daire başkanları ile devam ediyor. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Pınar Meriç görevinden alınarak ESHOT’ta görevlendirildi. Meriç’in yerine Soyer'in Seferihisar'dan transfer ettiği, bir sürü Özel Kalem Müdür Vekilliği yapan İlker Kozan getirildi.  

EMEKLİ OL DENDİ ANCAK…
İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminde Bilgi Teknolojileri, Emlak Yönetimi Dairesi Başkanı gibi çeşitli görevlerde bulunan, belediyeye yapılan kumpas operasyonunda göz altına alındıktan sonra tutuklanan, bir süre cezaevinde kalan, daha sonra ise tüm suçlamalardan beraat eden Destek Hizmetleri Daire Başkanı Selçuk Savcı da görevinden alındı. Belediye yönetiminin Savcı’ya emekli ol teklifinde bulunduğu ancak Savcı’nın bunu kabul etmediği bildirildi. Savcı’nın emekliliğine 18 ay kaldığı öğrenildi. Destek Hizmetleri ve İşletme ve İştirakler Daire Başkanlığına ise Hakan Öztürk atandı. 

YEREL HİZMETLER…
Yerel Hizmetler ve Muhtarlıklar Daire Başkanı ise, Menderes Yerel Hizmetler Müdürü Ali Kılıç atandı.

DEĞİŞİM SÜRECEK
Edinilen bilgiye göre; Soyer belediyedeki değişime daire başkanlarıyla devam edecek. Bu sürecin Eylül ayı sonuna kadar tamamlanması planlandığı kaydedildi.