Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 24 CHP’li belediye başkanıyla bir araya geldi. Toplantıda İYİ Partili Tire Belediye Salih Duran da yer aldı.

4 SAATLİK TOPLANTI
Toplantı sonrası konuşan Soyer, “Yaklaşık 4 saatlik güzel bir toplantı oldu. Özeti; ilçelerin çalışmalarını koordinasyonla İzmir’de nasıl ortaklaştırabiliriz ve Türkiye’ye yönelik yeni bir İzmir algısı nasıl yaratabiliriz? Bunları konuştuk. Birçok başlık var. Strateji planı konuştuk. İzmir Vakfı’nı konuştuk. İmar, ruhsat İzmir’in her yerinde aynı prosedürlere tabi olmalı. Sosyal hizmetler aynı koordinasyon içinde yürümeli. Sokak hayvanlarıyla ilgili yapılan çalışmalar kontrol edilmeli, tek bir koordinasyon içinde yürütülmeli. Çok başlık altında neleri ortaklaştırabiliriz bunları konuştuk. Gelir artırımı üzerine konuşmalar yaptık” dedi.

SOYER, CUMHUR İTTİFAKI’NIN NEDEN ÇAĞIRILMADIĞINI AÇIKLADI
Toplantıya AK Partili ve MHP’li Belediye Başkanlarının neden davet edilmediğini açıklayan Başkan Soyer, “Bu toplantının tüm belediye başkanlarıyla yapılacak ayağı da olacak. Yarından sonra da metropoldeki 11 ilçeyle yapacağımız bir toplantı var. Toplantının gündemine göre değişiyor. 30 ilçeyle de konuşacaklarımız var. Toplantının gündemine göre değişiyor” açıklamasında bulundu.  

ONLARA SORMAK LAZIM
Bazı ilçe belediyelerinde yaşanan işten çıkarmalarla ilgili konuşan Soyer, “Büyükşehir olarak müdahil olmamız çok yakışık almaz. İlçe belediye başkanlarının gerekçeleri vardır, onların takdiridir. Onlara sormak lazım” dedi.

KOORDİNASYON SAĞLANACAK
Toplantıda belediyeler arasında koordinasyonun en üst noktada olması kararlaştırıldı. İlçe belediyeleri yaptıkları icraatlarla ilgili Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışacak. Örneğin kültürel ve sosyal faaliyetlerin çakışmaması için iletişim halinde olunacak. 

İZMİR'İN TANITIMI İÇİN ATAĞA GİÇELECEK!
Gündeme Bakış'ın edindiği bilgiye göre toplantıda zmir Vakfı aracılığıyla İzmir'in ulusal ve uluslararası alanda tanıtımı yapılması için görüş birliğine varıldı. Bunun için kentteki birçok kurum ve kuruluşla işbirliği yapılması kararlaştırıldı.  

TASARRUF TEDBİRLERİ KONUŞULDU
Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantıda ekonomik anlamda zor günler geçiren belediye başkanları, uyguladıkları tasarruf tedbirleri noktasında bilgi verdiği bildirildi. 

SODEM-SEN KURULUYOR
Öte yandan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in yerel seçimlerin ardından genel merkezde düzenlenen belediye başkanları toplantısında kurululacağını açıkladığı SODEM-SEN isimli sendika için ilk adım atıldı. Sendikanın kurulması için Buca, Gaziemir, Çiğli, Menemen ve Karşıyaka Belediye başkanları imza verdi. Sendika, ülke genelindeki CHP'li belediyelerin koordinasyonunu sağlayacak.