HALİL İBRAHİM GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında İZENERJİ’de çalışan 4 bin kişiyi ilgilendiren TİS imzalandı. Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki törende işçiler,  Tunç Soyer için  “İzmir seninle gurur duyuyor” şeklinde bağırdı.

BUNUNLA BAŞA ÇIKMANIN TEK YOLU VAR
Başkan Soyer, “ Her birinizle gurur duyuyorum. 40’ıncı yılında Kemal Türkleri özlemle anıyoruz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nde unutulmaz izler bıraktı. DİSK’i DİSK olmasında payı çok büyüktür. DİSK’in bu günlere gelmesi için canla başla çalıştı. Ne yazık ki bu coğrafyada  kan hiç durmuyor. Geçen gün Pınar kızımızı kaybettik. Çok üzgünüz, onu kaybettiğimizin ezikliğini yazıyoruz. Çok üzgünüz. Ne yazık ki bu böyle bir coğrafyadır. Ama bununla başa çıkmanın tek yolu var.   Diyeceğiz ki, ‘kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz.’  İzmir Büyükşehir Personeline çok büyük kısmını bağlı şirketlerle çalıştırıyor. Bir kısmı ise 2017 yılında kanun hükmünde kararname ile taşeron uygulamasıyla çalışıyor. Taşeron uygulamasının son bulmasıyla bizde şirketlerde kadro giren personele iki yıllık sabit bir zam yapılmıştır. Özlük hakları da toplu sözleşme ile yasal düzenleme üzerinden yapılmıştır.  Çalışanlarımız  sosyal haklarından yararlanamıyordu. Önce sosyal kart ile bir nebze yardım etmeye çalıştık. Sonrasında Bakanlığın yazıyla bildirdiği tercihi KYK çalışanlarının önünü açtık. Bugün ise  mağdur olan arkadaşlarımızın mağdur arkadaşımızın diğer personelden ayırmadan olmadığı sosyal haklardan yararlandığı bir sisteme geçiyor” dedi.

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET!
Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“Mevcut sözleşmelerde yararlandığı haklardan yararlanacak. Bu sayede toplam maaşlarına katkı koyuyoruz. İZENERji 3664 arkadaşımız bu haktan yararlanacak. Toplamda 4198 çalışanımızın bu haklardan yararlanmasını sağlayarak mağduriyetini gideriyoruz. Hep ifade ettiğimiz gibi biz emeğin kıymetini biliyor, eşit hizmete, eşit ücreti savunuyoruz. Alınteri karşılığını almaları için canla başla çalışmaya devam edeceğiz.  İzmir’i toz konduramayalım. İzmir’i gömmek için itibarsızlaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama biz çelik gibi demir gibi, dağ gibi durmaya devam edeceğiz” dedi. 

TOZ KONDURMAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise  “1,5 sene önce İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplandık, gaz yedik. Demek ki her hikayenin bir başlangıcı ve sonu vardır. Bu hikayeni sonuna geldik. Sayın başkanımız “Aşkla İzmir” diye göreve geldiğine eşit işe eşit ücret düşüncesini savundu. İlklerin kentlerinde Sayın Başkanla bir ilke daha imza attık. Biz de başkanımıza ve bu kente toz kondurmamak için var gücümüzle çalışacağız. Toplu sözleşme ananızın ak sütü gibi helal olsun” diye konuştu.  

İZMİR’DE HİKAYE YAZILIYOR 
Genel İş 1 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız ise, “İzmir’de bir hikaye yazılıyor. Bu süreç bir buçuk yıl önce yazıldı. Kadro vaadiyle oy geçirmeye çalışan iktidarın o dönemde bize dayattıklarını kabul etmedik. Bu hikaye Sayın Tunç Soyer’in Büyükşehir adayı olarak geldikten sonra yeni başladı. Toplu iş sözleşmesi ile ilgili kendiyle ilk görüşmemizde KYK  sorunları bende ne yapılması gerekeni onları mağdur etmeden gerekeni yapacağız. Hükümetin dayatmış olduğu iyileştirmeyi kabul etmedik. Bugün o hikayenin son noktasını koyuyoruz” diye konuştu.