GÜNDEME BAKIŞ (Özel Haber) – 30 Ekim’de Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.9’luk deprem Büyükşehir Belediyesi’nin Konak’taki ana hizmet binasına da hasar verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı binanın yıkılmasına karar verdi. Bina boşaltılmaya başlandı. Bu arada da ana hizmet binasında hizmet veren birimler farklı noktalardaki belediye binalarına gönderildi.

YARISI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN AMA…
Büyükşehir Belediyesi, yarısının belediyeye ait olduğu, şuan İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nun kullandığı binayı kullanmak için bir kez daha harekete geçti. Belediye, önceki gün İzmir Valiliği’nden binanın kendilerine ait bölümünü resmen istedi. Gönderilen yazıda, binanın yarısının mahkeme kararıyla belediyeye verildiği, deprem sonrası belediye meclis toplantısının yapılacağı bir salonun olmadığı vurgulandı.

VALİ KÖŞGER SICAK BAKMADI
Konuyla ilgili GÜNDEME BAKIŞ’ın sorularını yanıtlayan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Şuan ifade edilen binayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü kullanıyor. Çıkmaları soz konusu olamaz. Büyükşehir Belediye Başkanlığı başka yere bakacak. Valili ek binası yıkılacak. Yenisi yapılacak. Valilik olarak Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’ne taşındık. Geçici bir çözüm bulduk. Belediye de bulabilir” demişti.

MECLİS SALONU DA VAR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer son meclis toplantısında; “Büyükşehir Binamız için bir firma az-orta hasarlı raporu verdi. Ama ben binanın yıkılması taraftarıyım. Fakat Özel idaresi binasını almamız gerekiyor. Zaten yarısı bizim, meclis salonu da var. Bizi rahatlatacaktır. Burayi el birliğiyle talep edelim. Bir kısmını oraya taşırız” açıklamasında bulunmuştu.

 İŞTE YAŞANANLARIN KRONOLOJİSİ

·        Belediye paylaşım komisyonun kararının iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle 4. İdare Mahkemesi’ne başvurdu.

·        07.05.2015 tarihinde Mahkeme komisyon kararını iptal etti.

·        17.09.2015’te eski tütün deposu İzmir Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon binanın yarısını belediyeye devretti. Yarısı ise maliye hazinesinin oldu

·        Belediye, taşınmazın diğer yarısını alabilmek için İzmir 3. İdare Mahkemesine dava açtı

·        Bu arada Konak Tapu Müdürlüğü binanın yarısını belediye adına tescil etti

·        Belediyenin diğer hisse için açtığı dava Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi

·        Büyükşehir 2016’da binanın “hizmet binası” olarak planlandığını belirterek boşaltılmasını talep etti

·        Valilikten yazıya cevap gelmemesi üzerine yeni bir yazı yazılarak, “bir önceki yazıya” yanıt verilmesi talep edildi. Yine Valilikle protokol yapılarak binanın kendilerine teslim edilmesi istendi.

·        Bu sırada Valilik binayı Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kullanımına verdi

· 30 Ekim’de meydana gelen depremde Büyükşehir Belediyesi’nin binası hasar gördü

· Tunç Soyer, meclis toplantısında yarısı belediyeye ait olan binayı resmen bir kez daha talep edeceklerini duyurdu. Bu kararına meclis gruplarının tamamı destek verdi

· İzmir Büyükşehir Belediyesi 9 Aralık’ta İzmir Valiliği’ne bir kez daha yazı göndererek, binanın yarısının kullanımının belediyeye verilmesini resmen istedi.