GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) İzmir’deki tarihi elektrik fabrikası, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılmıştı. Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.'nin (ADÜAŞ) mülkiyetindeki fabrika ve arazisinin satışına yönelik yapılan ihaleye sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi katıldı. Belediye 35 milyon lira ile fabrikayı satın almıştı.

EYLÜL AYINDA YAZI GELDİ!
Geçtiğimiz Eylül ayında Özelleştirme İdaresi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ihale ile ilgili ret yazısı gönderdi. Gönderilen yazıda, “Özelleştirmeye sadece özel şirketler katılabilir. Kamu şirketleri katılamaz. Bu yüzden de teklifiniz uygun bulunmamıştır” denildi.

BÜYÜKŞEHİR İTİRAZ ETTİ VE GEREKÇESİNİ ANLATTI!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ise ihaleye Grand Plaza şirketiyle girildiğini, bu şirketin yüzde 50’sinin Büyükşehir Belediyesi’nin diğer bölümünün ise belediyeye bağlı diğer şirketlere ait olduğunu, Grand Plaza’nın yapısının farklı olduğunu, bu yüzden de hukuki bir problem olmadığını belirterek yazı yazdı.

KAMU YARARINA OLACAĞI İÇİN…
Büyükşehir Özelleştirme İdaresine buranın kamu yararına kullanılacağını, bunun için buranın İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesini resmi yazıyla talep etti.

YAKLAŞIK 2 AYDIR DÖNÜŞ YOK!
Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı itiraz ve talebine yaklaşık iki aydır Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nda dönüş olmadı. Konuyla ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Hala haber bekliyoruz. Umarım olumsuz bir durum olmaz” dedi.  

GÖZLER ANKARA’DAN GELECEK HABERDE!
Şimdi gözler Ankara’dan gelecek habere kilitlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi olduğu konuyla ilgili Özelleştirme İdaresi’nin nasıl bir karar vereceği merak konusu.

SOYER KONUYU CUMHURBAŞKANINA AKTARMIŞTI!
Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Eylül ayında gerçekleşen Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında konuyu gündeme getirmişti. Soyer toplantıda, “1924 yılında yapılmış elektrik fabrikamız var. Özelleştirme ihalesine girmiş, 35 milyona almıştık. Özelleştirme idaresi bunu reddetti. Sayın Cumhurbaşkanım, bu karar doğru değil, biz orayı müze olarak kullanacağız” demişti. Bunun üzerine

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak, “O zaman tekrar değerlendiririz, yasal bir engel yoksa düzeltiriz” dediği ifade edilmişti.