GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'deki körfez ve koku sorununun çözümü için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Soyer yapılan çalışmalara ilişkin bilgi vererek, "Körfez sorununu kökten çözecek projelerimizi sürdürüyoruz. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nin revizyonuna başlıyor ve deşarj noktasını değiştiriyoruz. Kanalizasyon ve yağmursuyu kanallarını ayrıştırıyoruz. Dere yataklarında dip çamurlarını temizliyoruz" dedi. 

KÖSEOĞLU: "DİP ÇAMUR TARAMASI DEVAM EDİYOR"

Konuya yönelik İZSU'nun yaptığı çalışmaları anlatan Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu ise, "Biz İZSU olarak İzmir'deki kokunun neden ve nerelerden kaynaklandığını TUBİTAK ve üniversitelerimizin değerli bilim insanlarıyla tespit ettik ve birçok sebebi olduğunu biliyoruz. İç körfezimize dökülen derelerin ağızlarıyla Bostanlı sahil kesiminin sığlaşan yani özetle sudaki azalan oksijen oranını artırmak için dip çamur taramasına başladık ve devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

"ATIK ÇAMUR ARTIK ÇİĞLİ'YE DÖKÜLMEYECEK"

Köseoğlu şunları söyledi:

Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi sahasında Haziran ayı sonu itibariyle atık çamurunun dökümünü sonlandırıyoruz. Çiğli Atık Su Arıtma Tesisimizin de revizyonuna bu ay sonunda başlıyoruz. Temiz bir körfez için imza attığımız bir diğer projemiz ise birleşik sistemin yani atık su ve yağmur suyu kanallarının ayrıştırılması. 

"ATIK SU KANALLARI AYRIŞTIRILIYOR"

Atık su kanallarımızı ayrıştırıyoruz. 200 kilometrelik ayrıştırma çalışmalarımız tamamlanmış olup ilave olarak 200 kilometrenin de yapımına devam ediyoruz. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi içerisinde kimyasal üretim yapan fabrikalardan kaynaklı keskin kokular içinse AOSB yönetimi ile görüşme halindeyiz. Eski Gediz Yatağının, İZSU'nun sorumluluk alanında kalan kısmı tarafımızca temizlenmiş olup, DSİ'nin sorumluluk alanında kalan kısmının temizliği için ise DSİ'nin Bölge Müdürlüğü ile görüşmelerimiz devam etmektedir. 

"ÇALIŞMALARIMIZ KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR"

Nasıl ki Balçova Hacı Ahmet Deresi, Gaziemir Emrez Deresi, Karabağlar Çitlenbik Deresi, Poligon Deresi, Güzelyalı Bölgesi ve birçok noktalarda yağmur sonrasında kronikleşen sel sorununa çözüm bulduysak yeniden yüzülebilir bir körfez ve daha yaşanılır bir İzmir için İZSU olarak kararlılıkla çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz”