İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs salgını nedeniyle evden geçirilen zamanın artmasıyla birlikte kadına şiddet sorunun tırmandığını açıkladı.

İletişim numaralarını sosyal medya hesabından İzmirlilere duyuran Soyer şunları söyledi:

VİRÜS KADAR TEHLİKELİ SORUNU GİZLİYOR
Tüm dünyayla birlikte ülkemiz de koronavirüsle mücadele ediyor. İlk günlerden bu yana virüsün yayılmasının önüne geçebilmek için en etkili yolun evde kalmak olduğunu söylüyoruz. Fakat ne yazık ki virüsten korunmak için en güvenli yer olan ev, en az virüs kadar tehlikeli bir sorunu da gizleyebiliyor. Son haftalarda okuduğum araştırmalar ve gördüğüm rakamlar karantina günlerinde ev içi şiddette ve konaklama ihtiyacı olan kadın sayısında ciddi bir artış yaşandığını gösteriyor. Bu asla kabul edilemez.

YENİ MİSAFİRHANELER AÇIYORUZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak derhal harekete geçtik. Kentimizdeki bu alanda çalışan sivil toplum, kamu kurum ve kuruluşları ile bir araya geldik. Acil önlem gerektiren bu meseleye ilişkin atılacak adımları kararlaştırdık. İş birliğimizi ve görev paylaşımımızı en üst seviyeye çıkardık. Korona günlerinde sokakta kalan kadınların barınması için yeni, geçici misafirhaneler açıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu zor günlerde de evleri kendileri için güvenli olmayan ve evsiz kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. Evinde şiddet gören bir kadın, ‘evden çıkamıyorum, ne yapacağım?’ diye düşünmesin. 7 gün 24 saat Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi Alo 183, İzmir Barosu Kadın Hakları Merkezi 400 00 04 numaralı telefonu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadına Destek Hattı 293 4 293 olmak üzere telefon numaralarına ulaşıp şiddeti ihbar etsinler. Kendilerinin her zaman yanında olacağımızın sözünü veriyoruz. İzmir’in kadına şiddetle anılmasının önüne geçmek için tüm gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Evlerinde güvenli ve mutlu yaşamak tüm kadınlarımızın hakkıdır. Yalnız değilsiniz! Biz varız!