GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısının üçüncü oturumu Başkan Tunç Soyer’in yokluğunda Başkan Vekili Mustafa Özuslu idaresinde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi, ESHOT bünyesinde olan otobüslerden bir kısmını ihtiyaç sahibi ilçelere hibe etme kararı aldı.

8 MART’TA ULAŞIMDA YÜZDE 50 İNDİRİM!
Meclis’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için de bir önerge geldi. 8 Mart’ta ESHOT denetimindeki ulaşım araçlarında yüzde 50 indirim olması mecliste önerildi ve kabul edildi.

ÜRETİCİLERİN KAYIPLARININ YÜZDE 50’Sİ KARŞILANACAK
Komisyondan gelen, Büyükşehir Belediyemiz sorumluluk alanında bulunan çevre ilçelerimiz, Aliağa, Bayındır, Menderes, Seferihisar, Selçuk, Torbalı ilçelerinde 02/02/2021 günü yaşanan yoğun yağış, derelerin ve sulama barajlarının taşması sonucu; köy yerleşim alanlarında ve tarımsal üretim alanlarında önemli hasarlara neden olmuş ve üreticilerimizin bu kayıplarını bir parça olsun gidermek ve özellikle bir sonraki sezon yapacakları üretim giderlerine destek olmak amacıyla, küçük ölçekli üreticilerimizin girdi kayıplarının %50’sinin ödenmesi ve bu ödemenin Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğünce ilgili bütçe tertibinden ödenmesinin; Hukuk - Tarım, Orman ve Hayvancılık - Sosyal Hizmetler Komisyonlarınca oybirliği ile uygun bulunduğuna, Plan ve Bütçe Komisyonumuzca “İzmir ili sınırları içerisinde zarar gören vatandaşlarımızın zararlarının İl Tarım Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları dikkate alınarak mükerrer ödemeye sebep verilmemesi” şeklindeki görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Müşterek Rapor” ifadelerinin yer aldığı maddeye ek yapıldı. 
Urla’daki dolu yağışında, Çeşme’deki hortum felaketinde ve kentin merkezinin kuzeyindeki ilçelerde etkili olan sağanakta hasar gören üreticilerin zararlarının yüzde 50’’sinin karşılamasına yönelik adım atıldı. Önergeler kabul edildi.

AK PARTİ’DEN FOÇA’DAKİ TAHSİS PROTOKOLÜNE TEPKİ
Toplantıda Foça Belediyesi ile bir vakıf arasında imzalanan tahsis protokolü AK Parti ile CHP gruplarını karşı karşıya getirdi. Eğitim amaçlı 74 dönümlük arazinin tahsisine eleştiriler getiren AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal açıklamalarda bulundu. AK Partili Hızal, “Foça’daki alanın bilemediğimiz bir vakfa tahsisi yönünde bir eleştirimiz vardı. Büyükşehir’in de açıklama yapmaksızın adeta yangından mal kaçırırcasına yasanın yanından dolanırcasına hüküm altına almak girişiminde olduğu için itiraz ettik. Soysal medyada bilimler köyü diye bir paylaşım var. Burada iş makineleri çalışıyor. Burası ne zaman tahsis edildi? Herhangi bir plan çalışması yapılmadı. 23 Aralık 2019 tarihli paylaşım. Bu vakıf neye dayanarak, güvenerek bu çalışmayı o gün yaptı? Teknik olarak kurum görüşlerinin alınmasını planlar tartışılırken gündeme getirdik. CHP’li arkadaşlar kabul etmedi.  Oy çokluğuyla geçti. Bu kentte plan tadilatı yapılmaksızın bu çalışma yapılabiliyor mu? Bu çalışma nasıl yürür? Merakla soruyorum. Buradaki temel sorun, bu vakfın ne olduğu, ne gibi çalışmalar yapacağıdır. 74 dönümlük alanı belediye hizmet alanı adı altında nasıl tahsis ettiğini soruyoruz. Büyükşehir belediyesi meclisince plan tadilatı yapılmaksızın bu çalışmalar nasıl yapılıyor? Bu soruların cevaplarını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.  

MEVZUATA AYKIRI BİR ŞEY YOK
CHP Grup Sözcüsü Nilay Kökkılınç, “Daha önce bu konu 1/5000’lik planlarda gündeme gelmişti, değerlendirilmiş ve geçmişti. 1/1000’lik planlar ilçe belediyelerinindir ve uygun olarak yapılmak zorundadır. Hiyerarşik zorunluluk nedeniyle belediye hizmet alanı olarak belirlenmesi gerekiyor. Bunda hukuki bir sakınca yok. Foça Belediyesi tasarruflarının büyükşehir ile ilgisi yoktur. Tartışılmaması gereken bir konudur. Bizim burada yaptığımız şey planlamadır. İmar planları meclis kararlarıyla gelir. Planlama mevzuatına aykırı bir şey yoktur” dedi.  

BELEDİYE BAŞKANIMIZA YETKİ VERDİK
CHP’li Meclis Üyesi Raşit Dirim, “Foça’da bu kararı mecliste almadan önce tüm siyasi partilerden arkadaşların ortak olduğu toplantıda bu vakfın kurucuları bize açıklamalarda bulundular. Meclisten oy birliğiyle geçti. Ortak hizmet protokolü yapılmasına yönelik karardı. Belediye başkanımıza yetki verdik. Bilimler vakfı ile ortak protokol yaptı. Kaymakamlıktan izin alındı. Doğrudan bir tahsis yok. Bu protokol çerçevesinde vakıf çalışmalarını sürdürecek. Bir inşaat yapıldığına dair bilgim yok. Belediye başkanımız da böyle söz etti” açıklamasında bulundu.  

FOÇA BELEDİYESİ BELKİ NEREYİ VERDİĞİNİ DAHİ BİLMİYOR
Hızal bir kez daha söz aldı ve “Foça Belediyesi belki nereyi verdiğini dahi bilmiyor. 23 Aralık 2019 tarihli bir paylaşım var. Burada bir çalışma yapılmış. Bunun ne olduğunu, kime verdiklerini, niye verdiklerini, orada nelerin yapıldığını, orada başka bir tesis mi yapılacak, kimsenin haberi yok. 74 dönüm araziden bahsediyoruz. O alanı gördük. Yol açılmış ve inşaat faaliyetlerine başlanılmış. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu ne? Foça Belediyesi’ne sorması gerekiyordu. Meclis üyesi arkadaşlarımız bilgi verebilirdi. Foça Belediye Başkanının o alana gittiğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.  

ŞİRİNCE’Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ
CHP’li Dirim ise, “Biz nereyi verdiğimizi gayet iyi biliyoruz. Yeniköy tarafında bir alan… Bir kısmı ağaçlık, kayalık olan bir alan… Biz burada eğitim amaçlı düzgün bir şey yapılacağını düşünüyoruz. Yürekten inanıyoruz, gençlere hizmet verecekler. Şirince’de olan Matematik Köyü gibi çalışacak. Belli bir amaca dönük olarak verilmiştir” dedi.

TAKİP EDECEKSİNİZ
Hızal da, “Okuldur, eğitimdir buna itirazımız yok. Ama Bir çalışma varsa takip edeceksiniz. Verdiğiniz alanın şu an ne durumda olduğunu bilmiyorsunuz. O vakfın ne yaptığını bilmiyorsunuz” açıklamasına imza attı. 

SAYGI SINIRLARINI AŞAN BİR DURUM VAR
Kökkılınç, “Meclis üyelerimiz buradayken gidip gitmediğini bilmiyorum diyor. Bu saygı sınırlarını aşan bir durum… Biz de kendisinin gidip gitmediğine mi şüpheyle yaklaşalım? Bir fotoğraf gösteriyor, nerenin? Foça’nın mı? Bizler hukukçuyuz, iddialar ispatlanmak zorundadır. Tartışma yeterlidir. Komisyondan geldiği şekliyle geçmesini öneriyoruz” dedi. 

BOZTEPE’DEN FLAŞ ÇIKIŞ: HATIRLI KİŞİ KİM?
AK Partili Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Burada aradaki hatırlı kişi kim? Madem başladık, ben bunu soruyorum. Eğer burada arada hatırlı kişi olmasaydı o sosyal medya paylaşımı yapılamazdı, yol açılamazdı, inşaata başlanamazdı. Buradaki hatırlı kişi kim? Nokta!” ifadelerini kullandı.

MECLİS İTHAM ALTINDA
CHP’li Kökkılınç, “Meclis burada itham altında bırakılıyor. Ne demek hatırlı kişi! Hatırlı kişi yok. Bu meclise gelenler eşit şekilde değerlendirilir ve sonuçlandırılır. Bundan ötesi yok” dedi. 

BENİM EVET DEMEMDEKİ TEK HATIR…
Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Meclis Üyesi Osman Mert, “Ben o zaman ‘evet’ oyu vermiştim. Buna cevap vermek istiyorum. Hatırlı kişi, okumak, eğitim almak isteyen, üniversite kazanmak isteyen, memlekete yararlı olmak isteyen öğrenciler. Benim evet dememdeki tek hatır bu!” çıkışında bulundu.  

AK PARTİLİLER BAŞKA YERDE YAPIYOR BİZ DE İZMİR’DE YAPIYORUZ, YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ
Oturumu yöneten CHP’li Özuslu da, “Niyet okumayacağız. Buraya bu amaçla verildi, başka bir şeye döndü mü… Bunu yapmamamız gerekiyor. Herhangi bir hakkın kötüye kullanımız söz konusu olduğunda gereken yapılır. Hiç kimse burada farklı bir noktada niyet okumaya kalkmasın. Buna gerek yok. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne baktım geriye doğru. Hangi derneklere, vakıflara, hangi çalışmaları yapmış, baktım. Bir protokol yapıyorsunuz, bir vakfa arsa, konut, tarla, para gibi bir takım şeyleri yasa çerçevesinde, kendi ideolojik kodunuza uygun olarak yapıyorsunuz. Senin icraatın inde sana verilen yetkiyi kullanarak yapıyorsunuz. Bunu başka yerlerde AK Partili belediyeler ve meclisler yaptılar. Yapabilirler. Biz de İzmir’de yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Kamu yararı gördüğümüz, çocuklarımızın yararını gördüğümüz durum var. Milli Eğitim Bakanlığımızın yapması gerekenlere girerek değil onların eğitim açıklarına takviye yapmak amacıyla yapıyoruz. Bu ülkenin matematik öğrenmesi ve rekabet edecek noktaya gelmesi için ulvi işlere tevessül edip, risk alıp, çaba koymalarından daha doğal ne olabilir. İyi bir şeydir bu. Foça Belediyesi kendilerine gelen talebi değerlendirmişler. İyi ki yapmışlar. Başka yere gitseydi bu talep bizim çocuklarımız faydalanamayacaktı. Vakıflara ilişkin bu tahsisler olacaktır” ifadelerini kullandı.  
Karar oy çokluğuyla alındı.

HIZAL’DAN CHP’LİLERE: SOYER’İN LAFINI YERE DÜŞÜRMEYİN!
“İzmir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hakları Daire Başkanlığının kurulması ve anılan Daire Başkanlığının çalışma alanlarını yetki ve sorumluluklarını belirleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Hayvan Hakları Daire Başkanlığı Sokak Hayvanlarının Korunmasına Dair Uygulama Yönetmelik Taslağının kabulü” şeklindeki müşterek görüş doğrultusunda oybirliği ile uygun bulunduğuna; Hukuk Komisyonunca,“Önergede yer alan p maddesinde geçen “Daire Başkanlığı kurulması” talebi bugün için teşkilat yapılanması, kadro, maliyet ve sürdürülebilirlik dikkate alınarak oyçokluğu ile uygun bulunmadığına dair gelen rapor oturumda kabul edildi.

AK Parti Grubu eleştirilerini dile getirdi. Hızal, “Ben bazı konuşmalarımda samimiyet vurgusu yapıyorum. Demek ki Başkan Soyer, ‘Ben flamingoların da başkanıyım’ derken çok samimi değilmiş. Belediyenin mali durumuyla ilgili anlamsız borçlanmaya gidiliyor dediğimde kredi notundan bahsedilirken samimi değilmiş. Bu maddenin reddedilmesindeki temel amaç İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali durumunun uygun olmaması iddiasıdır. Samimiyseniz bu önergeye el kaldırırsınız. Flamingoların da başkanı olduğunu ifade eden Tunç Soyer’in lafını da yere düşürmeyin” açıklamasına imza attı.   

GÖKÇE’DEN AÇIKLAMA
Oturumu yöneten Özuslu, bu noktada sözü Genel Sekreter Buğra Gökçe’ye verdi. Genel Sekreter Gökçe konuyla ilgili teknik bilgi verdi. Büyükşehir Belediyelerinde daire başkanlıkları kurma noktasında Cumhurbaşkanlığı’nın onay ve yetkilerinden söz eden Gökçe norm kadro konusunun altını çizdi. Gökçe, “Dairelerin sayısı nüfuslara ve büyükşehirlerin hizmet alanlarına göre belirleniyor. Bize göre de belirlenmiş. Kurabileceğimiz dairelerin sıraları da isimleri de belirlenmiş vaziyette. Buna ayrı bir düzenleme daha getirildi. Önceden meclislerden isimler verilerek kuruluyordu. Ancak şu an buna müsaade edilen bir düzenleme yok. Belediyenin bütçesiyle ve personel yapısıyla ilgisi yok. Keşke esnaf dairesi, hayvan hakları dairesi de kurulabilse. Biz memnuniyet duyarız. Kurulma yönünde bir karar alınsa bile hayata geçirmemiz devlet personel başkanlığı tarafından kod alamayacağımız için mümkün değil” diye konuştu.

50 DEFA SÖYLENDİ
AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız, Gökçe’nin açıklamalarını kast ederek, “Bize bu bilgilendirme yapılmadı” dedi. Yıldız eleştirilerini sıraladı. Bunun üzerine söz alan Özuslu, “Hem savcı hem hakim oluyorsun, hem eleştiriyorsun… Bu yasayı iktidar çıkardı. İzmir’deki sokak hayvanları için çalışmalar, hizmetler yapılıyor. Bu daire başkanlığının olmaması eksi değil. Büyükşehir sokak yavanlarıyla ilgili çalışmanın daniskasını yapıyor. Bu yapılıyor zaten. Daire başkanlığının kurulamamış olması eksiklik değil. O hizmetlerin yapıldığını muhalefetteki arkadaşlarımız görsün. Buna engel bir durum yok. Dengeli, adil olacağız. Tabii ki eleştireceğiz ama doğruyu söyleyeceğiz. Bu mecliste mevzuata aykırı olduğu 50 defa söylendi” açıklamasında bulundu.  
Madde oy çokluğuyla kabul edildi ve daire başkanlığının kurulamaması yönünde karar alındı.

 ‘KİMSE NİYET OKUMAYA KALKMASIN’
Konuyla ilgili AK Parti’nin eleştirileri karşısında açıklamalarda bulunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Sanat merkeziyle ilgili bir kararda konunun paraya getirilmesini İzmir’in takdirine sunuyorum. Orada İzmirli ve Gaziemirli gençlerin çağdaş eğitimler alacağı, sorgulayıcı özgür gençler yetişecek. AK Parti zihniyetini tanıyoruz. Karşı geldikleri bu Bunu İzmirliler biliyor. Bunun için ak parti muhalefet sıralarında oturuyor, oturmaya da devam edecektir. Burada algı yaratılmaya çalışılıyor. 39 bin metrekare bir tarla imar görüyor 1/1000’lik planları bile yapılmış Gaziemir’in AK Parti tarafından yönetildiği yıllarda bile burasıyla ilgilenilmemiş, bir kuruş ilçeye faydası olmamış. Orada imar görmüş bir alanda, ama konuta açılırsa daha fazla para alınabilir mi. Siz onlardan anlarsınız. Orası belediye hizmet alanı olarak kalacaktır, değeri ortada. Bizim de yapmak istediğimiz ortada. Burada karşı çıkılan şey sanattır, kültürdür, gençliğe yatırımdır. İBB Gaziemir’e yatırım yapıyor. Gaziemir metrosu yapıyor. Daha birinci ayda verdiği sözü yerine getirdi, şu anda güzergah çalışması yapıldı, milyar dolarlık yatırım yapılacak. Belediye; büyükşehir de belediye, Gaziemir’de belediye. Karşılıklı takas anlamında ilçemize bir yatırım kazandırıyorsam tarihi bir an yaşıyoruz. Bu karara olumlu oy verenleri de olumsuz oy verenleri de İzmir tarihi yazacaktır. Bize destek veren Tunç Başkanımız’a belediyemizin bürokratlarına Gaziemirli vatandaşlarım adına sonsuz teşekkür ediyorum. Büyükşehir’in Gaziemir yatırımlarına devam edecektir” dedi.

‘ÖRGÜTLE YAŞADIĞI SORUNLARI…’
Arda’nın konuşmasının ardından söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal ise, “Başkan örgütüyle yaşadığı sorunları buraya taşıyarak siyaseten prim kazanma derdinde olduğunu düşünüyoruz” dedi. Arda’nın ‘AK Parti zihniyeti’ eleştirilerine de yanıt veren Hızal, “AK Parti zihniyetinden bahsedildi. AK Parti zihniyetinin ne olduğunu 19 yıldır milletimiz biliyor. Sanatta, bilimde ülkemizi nereye taşıdığını görüyoruz. Bazı eleştiriler yapıldı. Abdestinizden şüpheniz yoksa namazınızdan da şüphe etmeyin denildi. Deniz Arda onursal koordinatör… Bunu kim atadı? Bizi bu konuda eleştiren Gaziemir Belediye Başkanı atadı. Biz Gaziemir’de su baskını olduğunda eleştirdik, altyapı olduğunda eleştirdik. Keşke yıllardır çözülemeyen kentsel dönüşümü birlikte çözelim, altyapıyı birlikte çözelim deseydi. Ama anlaşılıyor ki Sayın Başkan yaşadığı siyasi sorunları buraya taşıyor. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

‘VAR MISINIZ, YOKSUNUZ’
“Gaziemir ile ilgili hassasiyetleri varsa bir iki konuya değinmek istiyorum” diyen Başkan Arda, “Burası İzmir’in Çernobili olarak bilinen bir yer. Yaklaşık 15 yıl önce toprağın altına gömüldüğü keşfedilmiş nükleer atıklar ve bununla ilgili bilimsel raporlar var. Az önce hayvan hakları ile ilgili konuştuk. Eper samimilerse orada insanlar zehirleniyor. Yağmurlarla birlikte o atıkları oksitleniyor ve insanlar orada zehirleniyor. Çernobille ilgili 15 yıldır ne yaptınız, hiçbir şey. Her yerde konuşuyorum, bir tane orada toplantı yaptınız mı? İnsanlarımız orada ölüyor. Samimiyetse önce oradaki nükleer atıkların temizlenmesi için bir irade ortaya koyun. Aktepe Emrez İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm alanı. Biz yine toplantılar yapıyor, dile getiriyoruz. Orada hazine miktar fazlalıkları karşılarına geldiklerinde Büyükşehir ile karşılıklı konuşacaklar. Var mısınız, yoksunuz” ifadelerini kullandı. Arda’nın konuşması sırasında AK Parti grubu sıralarından ‘Yalan söylüyorsunuz’ sesleri yükselince, salonda kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

‘YALAN SÖYLEREK İTHAM ETMENİN… 
“Gerekirse sabaha kadar meclisi burada tutarım” diyerek çıkışta bulunan Özuslu, AK Partili Hızal’a hitaben, “Pazartesi günkü mecliste de bugünkü mecliste de grup başkan vekilliğine yakışmayacak… Siz konuşurken ben kimsenin müdahale etmesini izin vermedim. Yalan söyleyerek itham etmenin bu meclisin geleneklerini yürütülmesiyle ilgisi var mıdır? Onun için sataşma olduğunda dahi konuşuyoruz. Bu demek ki yeteri kadar demokratik bir ortam ve itiraz hakkını kullanıyoruz ama bunu yapmayın” dedi.

‘BEN SAKİN ADAMIM, SİNİRLENMEM’
Daha sonra konuşmasına kaldığı yerden devam eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Hazine miktar fazlalıklarının bu vatandaşlara bedelsiz verilmesini istiyoruz. Ben sakin bir adamım, sinirlenmem. Sabırla dinler, cevabımı veririm. Bu konuyla ilgili var mı bir çalışmanız? Hiçbir şey yok. Yasa çıktığında bu parselleri devretmeniz gerekiyordu, devretmediniz. Büyükşehir dava açarak bu parselleri aldı. Sarnıç’taki tapu sorunumuz. 16 yıl olmuş, 14 yıldır çözülmeyen bir sorun. Bu tapularla ilgili belediye görevini yapmış, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne teslim edilmiş. Göreve geldiğimde evrak yok denildi. 14 yıl sonra bu evraklar bulundu, bu parseller Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bekleniyor. Yine gelip ‘Bize oy verin tapularını vereceğiz diyeceksiniz, dönüp gideceksiniz. Ufukta bir erken seçim görünüyor yine geleceksiniz ‘Oy verin’ diyeceksiniz. Pazaryeri yapmak istiyorum, bana 49 yıllığına tahsis edin. Param var ama vermiyorsunuz. Gaziemir’de AK Parti kanadı CHP’ye kaçıyor. Telaşınız, sıkıntınız, stresiniz bundan. Birazdan oy verecek CHP ve İYİ Parti meclis üyelerine bu tarihi kararı verecekleri için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘BAŞKAN SENSİN MÜBAREK!’
Konuyla ilgili söz alan MHP Grup Başkan Vekili Selahattin Şahin de, Başkan Arda’ya tepki gösterdi. “Sayın Başkanı inşallah TBMM’ye göndeririz, milletvekili olursun. Aynı milletvekili gibi konuşuyorsun” diyerek açıklamalarda bulunan Şahin, Başkan Arda’ya, “Belediye başkanı sensin mübarek. Çözecek sensin” dedi.
Belediye başkanı seçildikten sonra herkesin rozetini kenara bıraktığını söylediğini belirten Şahin, “Şimdi bu halde Sarnıç’a pazaryeri yapacaksan ya da tapular… Hep toplantı hep toplantı çözülen bir şey yok. Çözeceksen ‘çözeceğim’ diyeceksin çözemeyeceksen hiç toplantı yapıp insanları toplamayacaksın. Sen de pazarı yap geç. Hiç sorun değil. Orada birçok kaçak yapılmış gecekondu da var. Geçmişte Adnan Menderes Havalimanı da kaçak yapıldı, sonra çözüldü. Sana yapma diyen mi var.  Çernobil ile ilgili geçmişte çok şey yapıldı ama çözüm yok. Bu sorun Büyükşehir’i de ilgilendiriyor. Bu kurşun fabrikası 10 yıl oldu taşınalı. Bu sadece hükümetin sorunu değil. Hazine fazlalıklarıyla ilgili şikayet etme hakkı yok. Bugüne kadar kaç bakanı karşıladın. Böyle bir siyaset olmaz. Gaziemir’de de Büyükşehir’de de bizi İzmirli seçti. Sen ya da ben kavgası için seçilmedi. Seçildi, faaliyetlerine davet etmiyor. Burası gitmesin, yok. Böyle bir anlayış olmaz ki. Kendisinin şikayet etme şansı yok. Aktepe Emrez, inşallah başlar. Vallahi insanlar mağdur. İnşallah kentsel dönüşüm başlar da mağduriyet giderilir. Sayın Başkanım senin şikayet etme şansın yok, sen icraat makamındasın” diye konuştu.

OLAĞANÜSTÜ MECLİS
Meclis sonunda Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, 25 Şubat’ta olağanüstü meclis toplantısı yapılacağını duyurdu. Olağanüstü mecliste, İzmir genelinde 30 Ekim’de meydana gelen deprem sonucunda 7269 sayılı kanun kapsamında ağır ve orta hasarlı olarak tespit edilen yapılar ile 01.01. 1998 tarihinde yürürlüğe giren afet bölgelerinde yapılacak yapılar hakkında yönetmelik öncesinde ruhsat alarak yapılmış yapıların veya 6306 yasa kapsamında riskli yapı olarak belirlenen yapıların dönüşümüne ilişkin uygulanacak usul ve esaslar görüşülecek.