GÜNDEME BAKIŞ - CHP'nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu'nun Selçuk'un Belevi Mahallesi'nde bulunan 25 dönüm arazisini, bölgede çadırlarda yaşayan Roman vatandaşlar için konut yapılması amacıyla bağışlamış ardından da tartışma başlamıştı.

VALİLİK NE YAPILABİLİR DİYE SORMUŞTU
İzmir Valiliği Büyükşehir Belediyesi’ne bir yazı yollayarak buranın mülkiyet sorunun giderilmesi için ne yapılabileceğini sormuştu. Büyükşehir de alanla ilgili bakanlığı kamu yararı kararı alınması yönünde görüş bildirmişti.

BAKANLIK KARARI ALDI
Bu gelişmenin ardından CHP’li Purçu, alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “kamu yararı” kararı alması için girişimde bulunmuş, bu girişim başarılı olmuştu.

PLANLARLA TARIM ALANI
1/25 binlik ve 1/100000 binlik planlarda “tarım alanı” olan araziyle ilgili alınan kamu yararı kararı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Büyükşehir 1/100000 üst ölçek planında tarım alanı olarak belirlenen alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yeniden değerlendirme yapmasını istedi. Karar İmar Komisyonu’nda oyçokluğu ile aldı. AK Partili meclis üyelerinin CHP’li meclis üyelerine temayüllerde böyle bir uygulamanın olmadığını ve bu konuda karar alınamayacağı yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.