GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremde hasar gördüğü için boşaltılan 38 yıllık ana hizmet binasının bulunduğu alan ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremde hasar gördüğü için boşaltılan ana hizmet binasının yıkıldıktan sonra binanın bulunduğu alanın nasıl değerlendirileceğine dair karar üretmek üzere danışma kurulu oluşturdu. 

 FİZİKİ-İNŞAİ FAALİYETTE BULUNMAMA KARARI  
Kentin önemli simgeleri arasında yer alan bina için yıkılıp yıkılmaması yönünde tartışmalar devam ederken, yeni bir gelişme yaşandı.   Binanın yıkılmaması yönünde sık sık görüş belirten Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası İzmir Şubesi İzmir 1 No’lu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’nun verdiği kararı duyurdu.
Odadan yapılan açıklamada, “İzmir Büyükşehir Belediye Hizmet Binası’nın kültür varlığı olarak tescil edilmesi için İzmir 1 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na yaptığımız başvuru sonuçlandı! Kurul; yapının yerinde tespit çalışmalarının yapılmasına, ilgili belgelerin idaresinden talep edilmesine ve süreç tamamlanana kadar yapıda herhangi bir FİZİKİ-İNŞAİ faaliyette bulunulmamasına karar verdi” denildi.