Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşümde projeleri hazırlanan yerlerle ilgili düğmeye bastı. Büyükşehir Belediyesi Karşıyaka Örnekköy’de hayata geçirdiği kentsel dönüşümün 2. etabı için 9 Mayıs’ta ihaleye çıkacak.  10 bin 648 metrekarelik alanda hayata geçirilecek olan proje için 201 milyon 540 bin 794 TL’lik tahmini bedel belirlendi.

UZUNDERE’DE DÖNÜŞÜME DEVAM
Büyükşehir Belediyesi Karabağlar’da tamamlanan birinci ve ikinci etap kentsel dönüşümün ardından 3. etap için hazırlıklarını tamamladı. 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek ihalede 24 bin 738 metrekarelik alanda gerçekleşecek proje için 238 milyon 274 bin 085 lira bedel belirlendi. İhale katılacak firmalar için 7 milyon 148 bin 222 TL geçici teminat miktarı ön görüldü.

GAZİEMİR’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR! İLK ETAPTA 700 KONUT!
Aktepe-Emrez’de kat karşılığı yapım işi ihalesi 23 Mayıs’ta yapılacak. Yaklaşık 14 bin metrekarelik alanda yapılmamı planlanan 1. Etap projenin tahmini bedeli ise 207 milyon 757 bin 173 lira. ilk etapta yaklaşık 700 konut üretilmesi planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi Gaziemir’de de kentsel dönüşümün detaylarını geçtiğimiz aylarda kamuoyuna tanıtmıştı

VATANDAŞIN HAKKINI KORUYACAĞIZ!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentsel dönüşümle ilgili, “Yapılacak kentsel dönüşüm vatandaşın hakkını koruyacak, müteahhidin değil. Buradaki hiçbir vatandaşımın hakkına zerre kadar toz kondurmayacağız. Sizi müteahhitle baş başa bırakmayacağız. Sizin yanınızda duracağız, sizin hakkınızı koruyacağız ve ondan sonra o kentsel dönüşümü başlatacağız. Bizim tarafımız vatandaşın yanıdır, içiniz müsterih olsun” demişti.