GÜNDEME BAKIŞ - Buca Belediyesi Nisan ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis gündeminde Buca Belediyesi’nin 2020 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Faaliyet raporu görüşülmesi sırasında Başkan Kılıç koltuğunu Buca Belediyesi Grup Başkan Vekili İlhan Dal’a bıraktı. 

Meclis oturumunda 2021 yılına ait hizmet ve yatırım hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, Mayıs ayı itibariyle kentteki temizlik işlerinin belediye ait araçlarla yapılacağı müjdesi verdi. Araçların Buca Belediyesi envanterine katılmasındaki desteklerinden dolayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, ilçede gerçekleştirecekleri kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da bilgi verdi. 

HIZLA DEVAM EDİYOR
Başkan Kılıç, “Bundan 30 - 40 yıl öncesinde, 60  - 70 binlik nüfusa göre yapılmış planlarla Buca’yı idare etmeye çalışıyoruz. Seyhan ve Çaldıran mahallelerimizle ilgili planlarımızı bitirmek üzereyiz. 200 hektarlık alanda yeni bir plan çalışması yapıyoruz. Bu da hızla devam ediyor” ifadelerini kullandı. 

2020 EKSTREM BİR YIL OLDU 
2020 yılının pandemiden kaynaklı ekstrem bir yıl olarak tarihe geçtiğine vurgu yapan Başkan Kılıç, “İller Bankası’ndan gelen gelirlerimizin ciddi manada kesintiye uğradığını gördük. Dezavantajlı kesimlere dair projelere ağırlık veriyoruz. Pırlanta Merkezlerimizin yarısını tam zamanlı kreşlere çevirdik. Taziye evleri, yeni muhtarlık binaları ile mahallelerimize değer kattık.  Kentimizdeki engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak ve sosyal yaşama katılmalarına destek olmak için engelli merkezimizi kentimize kazandıracağız. Büyüklerimize Ata Evi projemiz ile kucak açarken, can dostlarımıza kuracağımız hayvan hastanesiyle şefkat eli uzatacağız. Kent müzesinin yapılmasıyla ilgili kamulaştırma çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Yıldız Mahallesi’nde üç önemli projeyi hayata geçiyor. Kültür sanat faaliyetlerinin gerçekleşeceği merkezle birlikte, Buca’ya yakışır bir parkımız ve Sporium projemiz var. Dünya çapında başarılara imza atan Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’ne de tam donanımlı yeni bir bilim üssü inşa edeceğiz” diye konuştu. 

Başkan Kılıç’ın Buca Belediyesi’nin 2021 yılında gerçekleştireceği proje, yatırım ve çalışmalar hakkında bilgiler vermesinin ardından, belediye meclisinde yapılan oylamada Buca Belediyesi’nin 2020 yılı Faaliyet Raporu oy çokluğuyla kabul edildi.