GÜNDEME BAKIŞ / Buca Belediye Meclisi, Başkan Erhan Kılıç idaresinde gerçekleştirildi. Meclisin açılışını yapan Başkan Kılıç, Manavgat ve Marmaris’teki gözlemlerini aktararak, "Çok ciddi belki de ülke tarihinin en büyük ve kötü yangınlarından biri ile karşı karşıyayız. Gerçekten anlatılacak gibi değil. Orada insanların yaşadığı travmalar, yakınlarını kaybedenler, hayvanların yaşadığı ayak kırılması, yaralar… Çok çok zor bir durum. Buca Belediyesi olarak elimizden gelenleri yapmayı çalıştık. Hayvan ambulansımızı yolladık, elimizden geldiğinde mücadele etmeye çalıştık. Özellikle Manavgat'ta müthiş bir coğrafya varmış. İnsanın ciğeri yanıyor. Oradaki o coğrafyanın geldiği hali görseniz, ben çok kötü oldum. Orada mücadele veren tüm birimler cansiperane çalışıyorlar. Artık şunu görmemiz lazım. Orman yangınları küresel ısınmadan sonra hayatın kaçınılmazı. Master planları hazırlanmalı ve bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için her şey yapılmalı. Biz de her ne kadar yetkimiz olmasa da elimizden gelen her şeyi yapacağız" diye konuştu. 

GÜNDOĞDU, “OTURUM VE HUZUR HAKLARIMIZI BAĞIŞLIYORUZ”
Cumhur İttifakı Grubu adına konuşan AK Partili Ekrem Gündoğdu, "Yangınlar ile ilgili sayın başkanımızın söylediği temennilere biz de katılıyoruz. Orman Bakanlığımızın açmış olduğu Geleceğe Nefes Ol kampanyasına AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi üyeleri olarak Ağustos ayı oturum ve huzur haklarımızı bağışladığımızı belirtmek isteriz" dedi.  

KILIÇ: PARTİ AYIRMAKSIZIN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Başkan Kılıç, "Çok anlamlı bir hareket. CHP grubu da burada bir hamle gösterecektir. Biz de burada parti ayırmaksızın elimizden geleni yapacağız. CHP, AK Parti, MHP grubunun bütün meclis üyelerinin buna seferber olacağını duyurmak istiyoruz" dedi.  

YORULMAZBAŞ: YARDIMLARIMIZ DEVAM EDECEK
CHP adına söz alan Grup Başkanvekili Özkan Yorulmazbaş ise, "Biz dün kendimiz topladığımız yardımlar ile CHP olarak Mazi köyüne gittik, oradaki koordinasyon grubu ile çalıştık ve yardımlarımızı götürdük. Şu an yardım anlamında eksikleri yok ancak bundan sonra elbet eksiklikler olacaktır bizim de yardımlarımız devam edecek” açıklamasında bulundu.  

Öte yandan, kanun değişikliğiyle birlikte köy statüsünden mahalle statüsüne getirilen mahallelere yeniden yapılan düzenlemeyle “Kırsal mahalle” olma hakkı tanınmıştı. Bu kapsamda, Kaynaklar hariç, kırsal yerleşim olarak görülen mahalleler, kırsal mahalle statüsüne getirildi.