GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de CHP’nin parti içi yarışın en çetin geçeceği ilçe Buca! 2017’deki kongrede Buca eski Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın desteğini alan dönemin İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ile Kasım Akdağ yarışmıştı. Seçimin sonucunda Akdağ rakibini sadece 2 oyla geçmeyi başarmış ve ilçenin yeni patronu olmuştu. 

ADAY BELİRLEMEDE ETKİN OLDU
31 Mart yerel seçimleri öncesi CHP’nin Buca’da aday belirleme krizi ülke gündemine taşınmıştı. Parti ilk olarak Suat Nezir’i aday göstermiş ardından da CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İlçe Başkanı Kasım Akdağ devreye girerek adayın değişmesini sağlamış, partinin adayı Erhan Kılıç olmuştu. Kılıç, yerel seçimlerde belediye başkanı seçilmeyi başarmıştı.

YÜCEL KALESİNDE GOL YEMEK İSTEMİYOR
İl başkanlığı koltuğuna ikinci kez seçilerek oturmak isteyen İl Başkanı Deniz Yücel, siyaset yaptığı Buca’da gol yemek istemiyor. Parti kulislerinde Yücel’in delege seçimlerine asılacağı, bunun için de özellikle belediye meclis üyeleriyle görüştüğü belirtiliyor.

KILIÇ SÜRECİ İZLİYOR
Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın ise süreci izlediği ifade ediliyor. Kılıç’ın yakın çevresine, “Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapacak. Gerekirse biz de müdahil oluruz” dediği öne sürülüyor.

AKDAĞ İSTİYOR AMA
Aday belirleme sürecinde yıpranan İlçe Başkanı Akdağ’ın adaylığa sıcak baktığı dile getiriliyor. Ancak Akdağ’ın aday olmama yönünde karar alması durumunda eski İlçe Başkanı Bekdaş Gül’ün oğlu Ulaş Gül’ü destekleyeceği parti kulislerinde sıklıkla gündeme getiriliyor.

MUHALEFET RÖVANŞ PEŞİNDE
Belediye başkan adayı gösterildikten bir hafta sonra adaylığı geri çekilen Suat Nezir ise, bu sürecin rövanşını İl Başkanı Yücel ve Genel Başkan Yardımcısı Özkan’dan almak istiyor. Nezir’in partililerle sık sık bir araya geldiği ve kongre öncesi nabız yokladığı öğrenildi.  Partinin Buca’daki önemli isimlerinden Mehmet Süne de kongreye yönelik çalışma yürütüyor. Nezir, Süne ve diğer muhalif grupların süreçte bir araya gelebileceği belirtiliyor. 

ADAYLIK İÇİN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR
Parti kulislerinde adaylık için İsmail Yıldız, eski İl Yöneticisi Orhan Karaoğlu, Meclis Üyesi Hüseyin Duyan’ın adaylık için nabız yokladığı kaydediliyor.

YÜCEL’İN ADAYI KİM?
İl Başkanı Yücel’in Buca için iki isim düşündüğü, bunlardan birinin İl Sekreteri Hacer Taş Gültepe diğerinin ise il yöneticisi Harun Düşenkalkan olduğu öne sürülüyor. Her iki ismin de partililer nezdinde nabız yokladığı öğrenildi.

ÖZKAN NE YAPACAK?
Buca kongresinde taraf olması beklenen Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Özkan’ın, aday belirleme sürecinde birlikte hareket ettiği İl Başkanı Yücel’le yol yürüyüp yürümeyeceği merak konusu…Partililer, ikilinin sürekli temas halinde olduğunu ve Buca’da ittifak yapmalarının zaruri olduğu yönünde görüş belirtiyor. Özkan ve Yücel’in süreçte yıpranan Akdağ’ın yerine başka bir isim çıkarmalarının yüksek bir ihtimal olarak değerlendiriliyor.

YARIN: KARABAĞLAR