GÜNDEME BAKIŞ – Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, bugün Buca Belediye Başkanı Serkan Kalmaz’ı görevden aldı. Bu durum partililer arasında şaşkınlık yarattı. Kalmaz’ın görevden alınmasıyla ilgili CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, sosyal medya hesabından sert bir açıklama yayınladı.

Akdağ, şunları söyledi:

“Türkiye siyasi tarihinde yüzlerce parti kurulup kapanmış tarihin karanlığında yerini almıştır. CHP'yi 96 yıldır ayakta tutan parti içi kongreler kurultaylardır, parti içi yarışlar hiçbir süreçte kardeşlik yoldaşlık duygumuzu zedelememiştir. Son günlerde kongre öncesi yaşananlar da bunlardan birisidir. Özellikle 2019 yerel seçimlerinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun stratejileri ile önemli bir başarı elde edilmiştir. Kimsenin bu başarıya gölge düşürme, hırslarıyla hareket etme kardeşlik ve yoldaşlık duygusuna zarar verme hakkı yoktur”

HEDEFTEN SAPMA KABUL EDİLEMEZ!
“Asıl görevimiz; Türkiye'yi bu çıkmazdan yoksulluk ve yolsuzluktan kurtarmaktır. Cumhuriyetin bütün değerlerini yerle bir eden tek adam anlayışıyla uğraşmak, mücadele etmek tek hedefimizdir. Bu hedeften sapma asla kabul edilemez. Bu sorumluluk, bilinç ve sağduyuyla kardeşçe yol yürüyeceğiz. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kalmazın, görevden alınmasını bu sorumluluktan uzak bir karar olarak değerlendiriyorum. Serkan Kalmaz her zaman Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olmuştur. Serkan Kalmaz Cumhuriyet Halk Partisinin neferi ve genç bir siyasetçisi olarak siyasi yaşamına devam edecektir”