GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in önem verdiği, İzmirlilerin de merakla beklediği Üçyol-Buca metrosuyla ilgili sevindirici bir gelişme yaşandı.

İHALE HAZIRLIKLARI TAMAM

Büyükşehir Belediyesi uluslararası ihale için her türlü çalışmayı tamamladı. Eğer bir aksilik olmazsa Şubat ayının ikinci yarısında ihaleye çıkılacak. İhaleye uluslararası alanda faaliyet gösteren birçok firmanın katılması bekleniyor.

80 MİLYON AVROLUK ANLAŞMA YAPILMIŞTI!

Üçyol ile Buca’yı birbirine bağlayacak 13,3 kilometrelik metro projesi için geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) bugün 80 milyon Avro tutarında finansman yetkilendirme sözleşmesi imzalamıştı.

KAÇ DURAK OLACAK?

Üçyol’dan başlayacak 11 istasyon oluşacak hatta Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca  belediyesi,  Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. 

İZBAN'LA ENTEGRELİ

Öte yandan Buca Metrosu, F. Altay-Bornova arasında çalışan metro hattı ile Üçyol İstasyonu'nda; İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda buluşacak.