Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Barosu'nun, Buca Cezaevi'nin yıkım ihalesi ve binanın asbest içermesi nedeniyle açtığı davada İzmir 2. İdare Mahkemesi "Yürütmeyi durdurma" kararı verdi. Ancak karar çıktığında cezaevinin yıkımı gerçekleşmişti. Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç süreci değerlendirdi. 

"KARARDA YER ALAN GEREKÇELERE GÖRE GERÇEKLEŞTİ"
Aynı zamanda hukukçu olan Kılıç, İzmir 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararı incelediğini kaydederek, "Yıkım şartnamesinde asbestle ilgili hüküm bulunmadığına ilişkin bir bozum aslında. Bunun dışında da bazı yürütmenin durdurulmasına, işlemin iptaline neden olan sebepler var. Biz zaten yıkım esnasında asbest raporunu aldık, asbest raporu tamamlanarak yıkım yapıldı. Yani halk sağlığına aykırı, halk sağlığına zararlı bir durum oluşmadan yıkıldı. Keşke mahkemelerimizden zamanında yürütmeyi durdurma kararı çıkmış olsaydı diye isterdik ama yürüyen yıkım, prosedüre uygun gerçekleştirildi. Mahkemenin vermiş olduğu 'Yürütmeyi Durdurma Kararına" esas olan gerekçeler yerine getirilerek yıkım yapıldı" dedi. 

"ÖNCELİĞİMİZ YOLU AÇMAK"
Cezaevinin yer aldığı alanın planlarıyla ilgili henüz kendilerine iletilen bir gelişme olmadığını aktaran Kılıç, "Şu anda planlarla ilgili bizim bilgimiz dahilinde herhangi bir gelişme yok. Hala hali hazırdaki plan geçerli. AVM'nin olmaması için çaba sarf ediyoruz. Bizim önceliğimiz yolu açmak" ifadelerini kullandı. 

"BUCA METROSUNA KAVUŞACAK"
Buca'nın metroya ihtiyacı olduğunu anlatan Erhan Kılıç, "İnşallah yakın zamanda metro inşaatımız başlayacak. Buca'nın gerçekten metroya çok ihtiyacı var. Tunç (Soyer) Başkanımız da bu konuda çok gayretli, ciddi mücadele veriyor. En sonunda Buca'mız metrosuna kavuşacak" diye konuştu.