GÜNDEME BAKIŞ- Buca Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesi sevinci yaşanıyor. DİSK ile yapılan görüşmeler sonrası bin 300 civarında personele yaklaşık yüzde 70 oranında zam yapılan sözleşmeye imzalar atıldı. Buca Belediyesi binası önünde toplayan personel yeni sözleşmeyi halay çekerek kutladı.

ÜCRET ADALETSİZLİĞİ ORTADAN KALDIRDIK
İşçilere seslenen Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Daha önce verdiğimiz bir söz vardı. Ücretteki adaletsizliği kaldıracağımızı, sahadaki emekçiye, Buca’nın bütün çöpünü temizleyen bizlerin mutluluğu için çalışan emekçilerin alın terlerini yerde bırakmayacağız dedik ve dediğimizi de yaptık. Buca Belediyesi’nde ücret adaletsizliği ortadan kalktı. Biz bu maaşları ödeyebilecek durumdayız, daha fazlasını da ödeyebiliriz. Gelecekte inşallah daha güzel toplu sözleşmeler imzalamayacağız.  Ananızın ak sütü gibi helal olsun. Bu ücretlerin hala az olduğunu düşünüyorum ama bizim de gelirlerimiz belli... İşinize iyi şekilde sarılın, Bucamız pırıl pırıl olsun, biz de Bucalıların karşısına alnı ak şekilde çıkalım” dedi.

İŞTE YENİ MAAŞLAR
DİSK Genel İş 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara ise, “En düşük maaşımız 5 bin gibi olacak. En yüksek maaşımız ise 5 bin 800, 6 bin, 6 bin 500 gibi bir rakam olacak. Türkiye’de ilk defa 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadın arkadaşlarımıza ihtiyaçlarını karşılayacak bir gıda kolisi dağıtımı yapılacak” diye konuştu.