Kemeraltı’nın marka değerinin artmasına da yardımcı olacak olan bu etkinlikle, bölge esnafının kendini tanıtmasına imkan sağlanacak. İZFAŞ ile yapılan anlaşma kapsamında Uzun Havuz alanını kiralayan TARKEM, standart stant satış fiyatları üzerinden yapacağı özel indirimle Kemeraltı esnafının İEF’te yer almasını sağlayacak.

Geçen yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan fuarda, ziyaretçiler Kemeraltı nostaljisini yaşayacak. Kemeraltı’nın dünü, bugünü ve yarınının anlatılacağı Kemeraltı Sokağı’nda birçok etkinlik de yer alacak. Bölgede çalışma yapan yazar, araştırmacı, kent gözlemcisi, fotoğrafçı ve sanatçılarla çeşitli atölyeler, sergiler, söyleşiler, imza günleri, dinletiler, yarışmalar yapılacak.

Kültürpark’ın Lozan Kapısı ile Montrö Kapısı arasında yer alan Uzun Havuz alanında ziyaretçiler mini bir Kemeraltı yolculuğuna çıkacak. Proje kapsamında Kemeraltı Sokağı’nda yer almak isteyen Kemeraltı esnaflarının ön başvuru formunu doldurması gerekiyor. TARKEM tarafından belirlenen kriterlere uyacak olan firmalar ihtiyaçları doğrultusunda stant kiralayarak etkinlikte yer alabilecek. Konuyla ilgili bölge esnafına yönelik 11 Temmuz 2019 tarihinde bir de bilgilendirme toplantısı yapılacak.