Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bornova İlçesi’nde ilginç bir hırsızlık çeşidi türedi. Hırsızlar, belediyeye ait çöp konteynerlerini çalmaya başladı. Bornova’nın Doğanlar semtinde 5-6 aydır devam eden konteyner hırsızlığı son 2 ayda artış gösterince yetkililer harekete geçti. Konuyla ilgili araştırma başlatan emniyet ve belediye ekipleri, aynı semtte 17 çöp konteynerinin çalınarak hurdaya satıldığı ihtimali üzerinde duruyor. Hırsızların yakalanmasına yönelik takip sürecinin devam ettiği kaydedildi.  

İDUĞ: “SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” 

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Biz bu şehri emekle, özveriyle daha yaşanabilir bir kent yapmak için tüm gücümüzle çalışırken karşılaştığımız manzara karşısında üzüldük. Bu kenti kirletmenin başka bir çeşidi. Bornova’da çöp konteynerlerinin kötü niyetli kişiler tarafından çalındığı anlaşıldı. Sorumluların tespiti için de en kısa sürede suç duyurusunda bulunacağız. Bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” açıklamasında bulundu.  

“KOLLUK KUVVETLERİNE HABER VERİN” 

Bölge sakinlerinin de şüphe uyandıran hallerde kolluk kuvvetlerine ulaşması yönünde çağrıda bulunan Başkan Mustafa İduğ, “Vatandaşlarımızdan bu ve buna benzer konularda duyarlı davranmalarını ve böyle bir durumla karşılaştıklarında mutlaka kolluk kuvvetlerine haber vermelerini rica ederiz” dedi.