Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Bornova İlçe Başkanlığı, Kazım Dirik’te yapılan mahalle delege seçimlerinin iptal edilmesi kararı aldı. Gerekçe olarak ise CHP Kadın Kolları Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Perihan Yardımcı’nın seçimin esnasında parti üyelerine baskı kurması gösterildi.

YILLARCA BUNA KARŞI ÇIKTIM
Tartışmaların odağındaki isim Perihan Yardımcı iddiaları yalanlayarak, “CHP’de yeni siyaset yapan birisi değilim. Ben 4 ilçe başkanın yönetiminde yer almış birisiyim. Partide tüzüğün ne olduğunu çok iyi biliyorum ki bu partililere baskı kurma ve onları etkilemeye çalışanların her zaman karşı çıkmış birisine böyle bir ithamda bulunuyorlar. Kesinlikle böyle bir şey yoktu” dedi.

YAKAMDA MYK KARTI YOKTU, FOTOĞRAFLARLA KANITLIDIR
İlçe yönetimin iptal dilekçesinin gerekçesini anlatan Yardımcı, “İtiraz dilekçesi yazılmasının ardından ilçe yöneticileri, benle görüştüler ve benim yakama MYK kartı taktığımı söylediler. Benim vatandaşlara mavi listenin genel merkezin listesi olduğunu söylediğimi iddia ettiler. Fotoğraflarla da kanıtlıdır, o gün genel merkez kartım yoktu” dedi.  

MYK KARTI GİRİŞ ÇIKIŞLARDA KULLANIYOR
Konuşmasına devam eden Yardımcı şunları söyledi:
“Benim MYK ismini kullanarak üyelere etki ettiğimi söylediler. Yakamda genel merkezin kartı olduğu gerekçesiyle seçimlerin iptal edilmesi için dilekçe vermişler. Bahsedilen yaka kartı, genel merkezlerde giriş ve çıkışlarda kullanıyor. Bunun kesinlikle farklı bir amacı yoktur. Bunun dışında CHP rozetini takıyorum ve bunun dışında herhangi bir tanıtıcı kart kullanmadım.”  

YANLIŞ VE ÇİRKİN OLDU
İl başkanlığına itirazda bulanacağını kaydeden Yardımcı, ilçe yönetimin üyelere haksızlık yaptığını kaydetti. Yardımcı, “Ben bu konu hakkında il başkanlığına itirazda bulunacağım. Bu bir yarıştır, bayrak değişimidir. Geçtiğimiz süreçte Asım Bey ve yönetimi görev aldılar, şimdi de biz alacağız. Bunun farklı yerlere çekilmesine gerek yok. İlçe yönetimin bu konuyu böyle uzatması yanlış ve çirkin oldu. Burada oy kullanan 517 delegemize saygısızlık yapıldı. Seçimden sonra görevli İl Başkan Yardımcısı Yasemin Menokan, seçimlerin gayet demokratik bir havada geçtiğini ve bundan dolayı herkese teşekkür etti” dedi.