Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bornova Belediyesi Nisan Ayı Birinci Meclis Oturumu Başkan Mustafa İduğ yönetiminde gerçekleştirildi. Encümen ve ihtisas komisyonu üye seçimleri yapıldı. Encümene Murat Kaya, Ramadan Güler , Ulaş Özdemir seçildi.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
Plan Bütçe Komisyonuna; CHP'den Ercan Kahya, Cem Arıkan, Kamuran Allı AK Partiden ise Sait Tatlı ve Emin Turan
İmar Komisyonuna; CHP'den Halit Aksu, Hülya Uğurlu, İsmail Atmaca AK Partiden Selma Kısa ve Ethem Ok
Hukuk Komisyonuna, CHP'den Bahar Gürsul, Kadir Yıldız, Göksel Ceviz, AK Partiden Hatice Yıldırım ve Cesim Çelik seçildi.

HEYELAN BÖLGESİ ETÜT ÇALIŞMALARINI BÜYÜKŞEHİR ÜSTLENDİ
İYİ Parti Meclis Üyesi Kemal Sevinç, Bornova Altındağ Merkez Mahallesi 4549 sokak ve çevresindeki heyelan alanı için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin devreye girdiğini ifade etti. Bölgeye ilişkin yeni etüt çalışmalarının yapılması için meclise verilen önerge gündemden çıkartıldı. AK Partili Meclis Üyelerinden gelen eleştirileri yanıtlayan Sevinç, "AK Partili kardeşlerimiz bölgeyle ilgili duyarlı tutum sergilemekte. Büyükşehir ile görüşmeler yaptım, burasının çok hassas durumunu dile getirdik. Adres doğru yerde şu an. Bölgede ne tür etütler gerekiyorsa yapılacak. İmara açılacaksa açılsın, açılmayacaksa bölgedeki kardeşlerimiz bilsin, dedik. Çalışmayı olumlu bir seviyeye getirdik. Büyükşehir bu meseleyi üstlendi" dedi.

"BORNOVA BU YÜKÜN ALTINDAN KALKAMAZ"
AK Parti grubu tarafından verilen Bornova Meydana yer altı otoparkı yapılması ilişkin önerge meclis gündeminden kaldırıldı. İYİ Parti Meclis Üyesi Kemal Sevinç, konuya ilişkin açıklama yaparak, "Ben bu konuları Büyükşehir ile görüştüm. Şu an yatırım programında açık olarak kullanılan otoparklarla ilgili belediyenin yatırım tasarrufu yok. Bornova merkezle ilgili bu büyük bir proje gerçekçi olmamız lazım, metro projeleri bünyesinde ele alacağını söylüyor Büyükşehir. Teknik her noktadan bu Büyükşehir'in yapacağı bir proje, metromuz da Bornova Merkez'e gelir. Bu yükün altından Bornova kalkamaz. Açık otoparklarla ilgili de önümüzdeki dönemde ama şimdi akıllı elektronik otopraklar çıktı, önümzüdeki dönem Bornovamızdan bunu isteyelim. Önümzüdeki dönem inşallah idareler bunu yapar, otoparklar da katlı olur" diye konuştu.

TAŞTAN, "ENCÜMEN KARARLARI YAYINLANSIN"
AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taştan, meclisin yapılacağı salonun değiştiğine ilişkin SMS yoluyla bilgilendirilme yapıldığını kaydederek, "Bazı usul konularına dikkat çekmek istiyorum. Bugün sabah saatlerinde bir mesajla toplantı yerimizin değiştiğni öğrendik. CHP İzmir Milletvekillerimizin katılacak olması sebebiyle sessiz kaldık ama bu nezaketi göstermeseydik, bu meclisi burada açamazdınız. Böyle değişiklik yapılacaksa aranarak görüş alınabilirdi, SMS olması pek hoş olmadı. Encümeni kararları web sitemizde yayınlanmamakta. Bazı tabloların basında yer almasından dolayı kaldırıldı. Yasa çok net bu konuda. Encümen gündemi gizlidir ancak karar alenidir, artık orta çağda yaşamıyoruz. Bunun geçmiş kararlarla yayınlanmasını istiyoruz" dedi.