Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Günümüzde çocukların tabletlerin başından kalkmaması ve adete teknolojinin esiri olması ebeveynlerin ortak şikayeti…İzmir’de Bornova Belediyesi, çocukları teknolojik tuzaktan kurtarmak için onları spora ve sosyalleştirmek adına çeşitli kurslar düzenliyor. Çocukları ve gençleri spor yapmaya teşvik ediliyor.

YAZ AYLARINDA…
Bornova Belediyesi ilginç bir projenin altına da imza atmaya hazırlanıyor. Yaz aylarında belediyenin çeşitli kurslarına katılacak çocuklar  bir ay süreyle de Bornovalı bir esnafın yanında çalışacak. Böylece hayatın yaşayarak deneyimleyecek. Para kazanmanın zorluğunu öğrenecek.

10 YAŞINDAN BERİ ÇALIŞIYORUM
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, “Çocuklarımızın yazın evde kalmasını önleyecek bir projeyi önümüzde süreçte hayata geçireceğiz. Çocuklarımızı, gençlerimizin teknolojinin tuzağından kurtarmanın yolu onları spora teşvik etmek ve sosyalleşmelerini sağlamak. Bornova Belediyesi olarak yaz ve kış aylarında çeşitli kurslar düzenliyoruz. Bizler özellikle yaz aylarında çalışarak para kazanmayı öğrendik. 10 yaşında itibaren çalışıyorum. Yaz aylarında çocukların Bornovalı esnafların yanında çalışmasını sağlayacağız. En az bir ay süreyle…Onlara yüzmeyi  de öğreteceğiz ama bir ay esnafta çalışacaklar. Çocuklar yazar kasa önünde parayı ödeyip geçiyor. Paranın üstüne aldığında ne kadar aldığını bilmesi lazım. Para kazanmayı bilmeyen para harcamayı bilemez” dedi.