Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’in en büyük ilçelerinden biri olan Bornova’da belediye 2015’te yeni hizmet binası için düğmeye bastı. Kent merkezindeki stadyumun Doğanlar’a taşınmasının ardından belediye buraya hizmet binası yapmak için 2015 yılında harekete geçti. Bunun için proje yarışması yapıldı.

BAŞKAN İDUĞ VETO ETTİ
31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Mustafa İduğ, yeni hizmet bina projesini “veto” etti. Belediyenin bazı birimlerinin daha rahat hizmet verebilmesi için merkeze ve mevcut belediye binasına yakın kiralık yer arama arayışına girildi.

200 MİLYONA MAL OLACAKTI
Gündeme Bakış’a konuşan Başkan İduğ, “Yeni hizmet binası projesi 200 milyona mal olacaktı. Bu ekonomik koşullarda öncelikli bir yatırım değil. Sonuçta halkın bütçesini kullanıyoruz. Belediyemiz şimdi iki çatı altında hizmet verecek. Kiralık bir yer arayışımız var. Bazı yerler bulduk. Değerlendirmemiz devam ediyor. Mevcut hizmet binamıza yakın bir yer bakıyoruz. Kiralama yönteminin belediyeye maliyeti çok daha az olacak. 200 milyonu bir projeye yatırmaktansa bu bize daha mantıklı geldi” dedi.