GÜNDEME BAKIŞ – 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir’de CHP 24, AK Parti 4, MHP ise 1 belediye başkanlığını kazandı. CHP’den mevcut belediye başkanlarından sadece Güzelbahçe ve Karabağlar Belediye Başkanları seçildi. Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Konak; Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ise Büyükşehir Belediye Başkanı oldu.

BELEDİYELERİN BORÇLARI
Yeni seçilen belediye başkanları koltuklarına oturdu. Başkanlar, ilk olarak geçmiş dönemden gelen borçlarla karşılaştı. Gündeme Bakış, ilçe belediyelerinin borçlarını araştırdı.

KARŞIYAKA’NIN 220 MİLYON
Karşıyaka Belediyesi’nin borcunun yaklaşık 220 milyon olduğu bildirildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, borçlarla ilgili detaylı bir rapor istediği öğrenildi. Menderes Belediyesi’nin yaklaşık borcunun ise 150 milyon olduğu kaydedildi. Personelin maaşının bu ay gecikmeli ödenecek.

DİĞER BORÇLAR…
Bornova Belediyesi’nin 25, Buca Belediyesi’nin 150, Çeşme Belediyesi’nin 10, Dikili Belediyesi’nin 48, Gaziemir Belediyesi’nin 50, Tire Belediyesi’nin 58, Çiğli Belediyesi’nin 200 milyon, Bayraklı Belediyesi’nin 100 milyon borcu bulunuyor. Bayındır Belediyesi’nin kasasında bugün itibariyle sadece 12 bin lira olduğu öğrenildi.

TEDBİR ALINACAK
Yeni başkanlar ilk olarak borçları azaltmak için tasarruf tedbirleri alacak. Öncelikleri ise belediye çalışanlarının maaşlarını zamanında ödemek olacak.