Orman Genel Müdürlüğü Türkiye'nin çeşitli noktalarında etkili olan 107 yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Açıklamada, yangının 2 şehirde 5 noktada devam ettiği belirtildi.

Son dakika... Bodrum Mazıköyde yangın yerleşim bölgesine giriş yaptı Evler alevler arasında kaldı

BODRUM'DAKİ YANGINDA SON DURUM

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bodrum'da çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurmuştu. 

Bakan Pakdemirli'nin açıklamasından sonra ise Bodrum'un Mazıköy mahallesine alevler giriş yaptı. 

CNN TÜRK muhabiri Tugay Saday, canlı yayında şu bilgileri paylaştı:

"Maalesef alevlerin köye giriş yaptığını söyleyebiliriz.
İtfaiye ekipleri, ekip arkadaşlarının sağlıklı şekilde dönüş yapması için de çalışma yapıyor. Evlerin kapısına da alevler dayanmış durumda. Yangının daha fazla köyün içine gelmemesi için çalışma yapıyorlar.
Ev sahipleri ellerinde kazma kürek tırmıklarla yangını söndürmeye çalışıyor.

Son dakika... Bodrum Mazıköyde yangın yerleşim bölgesine giriş yaptı Evler alevler arasında kaldı

Mazıköyü’nden sahil kısmına inen yoldayız. Sahil kısmından da bir müdahale yapılıyor. Köy içinden müdahale yapılıyor. Köyde elektrikler gitmişti. Zaman zaman su tanker sıkıntısı da yaşanıyor. Ekipler alevlerin köyün içine gelmemesi için uğraşıyor. Bir ev de alevlere teslim olmuş durumda. 

Maalesef rüzgar nedeniyle köyün içine doğru giriş yapıyor alevler. Pansiyon ve işletmeler de tahliye edilmişti.
Buşunduğumuz yerde köyün içine daha fazla yangının sirayet etmemesi için burada can siperhane çalışılıyor.

Sadece burada yangın yok. Bodrum Milas’tan köy içine gelen alanda da büyük bir yangın var. Ekipler o bölgeye odaklanmıştı. Orası alevlere teslim olsa dışarıdan ekiplerin buraya gelmesi de zorlaşacaktı. Oradaki yangın kontrol altına alındıktan sonra ekipler gelebildi. Polis TOMA'sı da az önce geldi.

Köyünn tepede olduğunu söylemiştik. Yangın köye doğru tırmanıyor o tepeden. Buradaki vatandaşlar da kaçmaya başladılar. Rüzgarın da etkisiyle köyün içine doğru alevler girmeye başladı. Yangın tepeyi tırmanıyor adeta. Kozalaklardan çıkan küller de insanların üzerine düşüyor. Biz de o sıcaklığı hissettik. Adeta yüzümüze vuruyor.

Maalesef burada bir alev cephesi kuruldu. Vatandaş ve ekipler müdahale yapıyorlar. 3 evin de alev çemberi içinde kaldığını söyleyebiliriz."

Son dakika... Bodrum Mazıköyde yangın yerleşim bölgesine giriş yaptı Evler alevler arasında kaldı

MARMARİS'TEKİ YANGINDA SON DURUM

Marmaris ilçesi İçmeler kara yolu üzerindeki Armutalan Mahallesi, Siteler mevkiinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, geçen 29 Temmuz'da saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre mesafedeki yangın bölgesine, ilk etapta 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Alevlerin ulaştığı İçmeler Mahallesi'ndeki 11 ev ile Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nin çatısı zarar gördü. Yangın nedeniyle Dereözü, Osmaniye, Turunç ve Hisarönü mahallelerindeki vatandaşlar tedbir amacıyla jandarma tarafından tamamen tahliye edildi.

Yangının etkili olduğu İçmeler Mahallesi'nde sahildeki otellerin bahçelerindeki ağaçlar alev alırken, alevlere helikopterlerle müdahale edildi. Bu sırada otellerde kalan müşteriler tahliye edildi.

Marmaris- İçmeler kara yolu yangında ulaşıma kapanırken, duman ve alevlerin etkili olduğu İçmeler'deki otellerde kalan turistler, günübirlik gezi tekneleri ve yatlarla Marmaris ilçe merkezine taşındı.

İçmeler Mahallesi'nde, ekiplere su taşırken motosikletinin devrilmesi sonucu kaza yapıp alevlerin arasında kalan Şahin Akdemir (25) yaşamını yitirdi. Akdemir'in cenazesi, dün ailesinin yaşadığı Köyceğiz'in kırsal Sazak Mahallesi'nde toprağa verildi.

HAVADAN MÜDAHALE YENİDEN BAŞLADI

Yangının dördüncü gününde havanın ağarmasıyla beraber helikopter ve uçakların çalışmaları da başladı. Çalışmalar alevlerin yoğun olduğu Hisarönü ve Orhaniye mahallelerinde yoğunlaştı. Alevlerin şu an için yerleşim yerlerini tehdit etmediği bildirildi.

Son dakika... Bodrum Mazıköyde yangın yerleşim bölgesine giriş yaptı Evler alevler arasında kaldı

TIRMIKLARLA TAMPON BÖLGE

Ahmetler Mahallesi'nde ise yangının köye ulaşımını önlemek için kampanya başlatıldı. Mahallede oturan Mustafa Koç, "Köylü elinden geldiği kadar yangının önünü kesmeye çalışıyor. Tampon bölge, yangını önlemiyordu. Biz de ormanı kurtaramayacağız, Ahmetler'i kurtaralım dedik. Tırmık ve iş makineleriyle ormanla köyün arasını keseceğiz. Para gönderenler de var ve iş makineleri kiralayarak yangın yerine götürüyoruz. 'Tırmığını al da gel' diye bir kampanya başlatıldı. Köy dışından da köylüler yardıma geliyor. Başka ilerde yaşayanlar ve gönüllüler de köye geliyor. Ahmetler'de son durum dün akşam sadece duman vardı maalesef ormanları kaybettik. Köyü kurtarmaya çalışacağız. Bizi yalnız bırakmayın" diye konuştu.

Orman işçileri Erdal Tolka ve Yaşar Cinbaş'ın cenazeleri ise sabah saatlerinde morgdan alınarak, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü'ne getirildi. Cenazelerin, buradaki törenin ardından İzmir'e gönderileceği kaydedildi.