Muğla'nın Milas ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın söndürülmeye çalışılıyor.

Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Son dakika... Yangın kâbusu giderek büyüyor... Muğlanın Bodrum ilçesinde yangın Ekipler bölgeye sevk edildi

Yangını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Güvercinlik'te bir otelin tahliye edildiğini söyledi.

ALEVLER 2 OTELİN BAHÇESİNE KADAR DAYANDI

Muğla'nın Milas ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangına müdahale ederken, alevler 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı.

Meşelik Mahallesi, Kuyucak mevkiindeki çam ağaçları ile kaplı ormanlık alandan saat 14.30 sıralarında yangın çıktı. Oteller bölgesine yakın bir bölgede çıkan yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Alevler bölgedeki 5 yıldızlı 2 otelin bahçesine kadar dayandı. Alevlere 8 arazöz ve 6 itfaiye aracı ve 40 orman işçisi ile müdahale edildi. İş makineleri ile da ormanlık alanda yol açma çalışmaları sürüyor.

Son dakika... Yangın kâbusu giderek büyüyor... Muğlanın Bodrum ilçesinde yangın Ekipler bölgeye sevk edildi

Jandarma ekipleri, sahildeki tatilcileri tedbir amacıyla bölgeden uzaklaştırdı. Bazı tekne sahipleri, karadan ulaşımın zor olduğu bölgedeki otellerde kalan turistlerin tahliyesi için destek verdi.

Ters esen rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

AA muhabiri Ali Ballı, Bodrum'daki yangına ilişkin son gelişmeleri aktardı...

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Oteller bölgesi burası, otel çalışanlarının da otelden çıktığını ve güvenli alanlara geçtiğini gördük. Yangın oldukça büyük.

Son dakika... Yangın kâbusu giderek büyüyor... Muğlanın Bodrum ilçesinde yangın Ekipler bölgeye sevk edildi

"OTELLER BÖLGESİ OLDUĞU İÇİN OLDUKÇA ÖNEME SAHİP"

Milas-Bodrum sınırında bir yer. Güvercinlik Mahallesi'nde bulunuyor, burada çok büyük 5 yıldızlı oteller var. Oteller bölgesi olduğu için oldukça öneme sahip bir yer. Çok sayıda aracın bölgeye gittiğini görüyorum. Alevler şezlonglara kadar ulaşmış durumda. Teknelerdeki vatandaşlar da panik halinde. Tatilciler söndürme çalışmalarını izliyor...

Son dakika... Yangın kâbusu giderek büyüyor... Muğlanın Bodrum ilçesinde yangın Ekipler bölgeye sevk edildi

"YANGININ BOYUTU BÜYÜK GİBİ GÖZÜKÜYOR"

Şu anda havadan müdahale göremiyorum, yangın yeni başladı. Çok sayıda ekip bölgeye ulaştı, hava araçları da bölgeye sevk edildi. Oteller bölgesi yakın bir alanda ancak yangın geniş bir alana yayılmış durumda. Yangının boyutu büyük gibi gözüküyor.

"ALEVLER OTELE SIÇRADI"

5 yıldızlı bir otele çok yaklaştı yangın. İç bölümüne de bir miktar sıçradı. Şu anda otelde bulunan tatilciler sahil kısmından alınarak güvenli bölgeye alınıyor.

DİDİM'DE DE YANGIN ÇIKTI: YERLEŞİM ALANLARINA YAKIN BİR ALAN

Aydın'ın Didim ilçesinde makilik alanda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Efeler Mahallesi Tekağaç mevkisindeki yerleşim yeri yakında bulunan makilik alanda yangın çıktı. Bölgeden dumanlar yükseldiğini gören çevredekiler, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi.

Bölgeye itfaiye ekiplerinin yanı sıra Orman Genel Müdürlüğüne bağlı arazözler de sevk edildi. Ekipler, yangına müdahale ediyor.

CNN TÜRK sunucusu Semiha Şahin, "Maalesef bir başka yangın haberi şimdi elime ulaştı. Didim'de İnbat Koyu Efeler Mahallesi'nde yerleşim alanlarına yakın makilik alanda da bir yangın var" dedi.