AK Parti İzmir İl Kongresi’nde Kerem Ali Sürekli yeniden İl Başkanlığı’na seçildi. Kongre’de Sürekli’nin listesinde Ayşe Cankurtaran da Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen isimler arasındaydı. Cankurtaran kongrede en fazla oyu olan 4 üye arasına girmeyi başardı.
Önceki yıllarda Bornova’nın Çamdibi semti Barbaros Mahallesi’nde iki dönem muhtarlık görevini de yürüten AK Partili Ayşe Cankurtaran’ın, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Güler Muhtar’ın gelini olması dikkat çekti. Muhtar’ın kardeşi Günay Cankutaran ile evli olan Ayşe Cankurtaran böylece görümcesiyle sıkı bir siyasi rekabete girmiş oldu.

CHP'li Güler Muhtar'ın (solda) gelini Ayşe Cankurtaran (sağda) AK Parti il yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. 

Aile siyasetle iç içe
CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Güler Muhtar, 1999-2004 yılları arasında DSP’den İzmir Büyükşehir ve Bornova Belediye Meclis Üyeliği yapmıştı. Daha sonra CHP’ye geçen Muhtar, partinin geçen yıl yaptığı İl Kongresi’nde Yönetim Kurulu’na seçilmişti. Daha sonra CHP İzmir İl Başkan Yardımcılığı görevine atanan Muhtar’ın eşi Efkan Muhtar da 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Bornova Belediyesi Başkan Aday Adayı olmuştu. Öte yandan CHP’li Güler Muhtar’ın kardeşi Günay Cankurtaran, 2018 Genel Seçimlerinde AK Parti İzmir’den Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulunmuştu. (MUSTAFA YILMAZ / MİLLİYET EGE)