İki ay önce karnında sancı şikayetiyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne başvuran Adanalı iki çocuk babası Sarıboğa’nın, bağırsağında kitle bulunduğu anlaşıldı. Karaciğere de yayılma şüphesi görülen kitlenin temizlenmesi için ameliyat masasına yatmaya hazırlanan Sarıboğa operasyon öncesi beş kez kalp krizi geçirdi.

Sarıboğa’nın tıkalı kalp damarları anjiyo ile açıldı. Anjiyodan bir hafta sonra ameliyatla bağırsağındaki kitle alınan Sarıboğa, kısa süre sonra taburcu edildi.

Doç. Dr. Tolga Akçam, bu tip hastaları başarıyla tedavi ettiklerine değinerek, “Hastamızın anjiyoyla kalp damarındaki pıhtıyı aldık. İlaç tedavisiyle o pıhtının erimesini sağladık. Kan sulandırıcısıyla ameliyata girdik. Kapalı şekilde çok küçük deliklerden ameliyatını gerçekleştirdik. Bunlar başarılı olmamızda büyük etken” dedi.

Sağlığına kavuşan Sarıboğa ise “Karnımda sancıyla hastaneye gitmiştim ancak bağırsağım tıkalı çıktı. Ameliyata karar vermişken titreme geldiğini hatırlıyorum. Sonra beni makineye başlamışlar. Kalbim durmuş” diyerek yaşadıklarını anlattı.

Sarıboğa, “Şu an rahatça yürüyorum, geziyorum. Eskiden her şeyi yiyemiyordum, sancıdan duramıyordum. Şimdi her şeyi yiyebiliyorum” dedi.