Sağlık Bakanlığı Koronavirüs (corona virüsü) Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Twitter hesabından corona virüsü konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

“YENİ FORMATLAR GELİŞTİRMELİYİZ”
Özlü, şunları belirtti:

* Taziye, iftar, gün, nişan, söz, sünnet, mevlüt, düğün, kutlama, parti, bayramlaşma, toplantı gibi kalabalık organizasyonları eskisi gibi yapamayız. Bunlar için sosyal mesafeyi koruyan, temasa izin vermeyen yeni formatlar geliştirmeliyiz. Virüsle yaşamayı öğrenmek zorundayız.

* Birbirimize değer verdiğimizi, ilgimizi, saygımızı, sevgimizi, sevincimizi, heyecanımızı, coşkumuzu dokunmadan ve fiziksel mesafeyi koruyarak ifade edebilmenin, paylaşabilmenin yollarını geliştirmeliyiz. Virüsle beraber yaşamayı öğrenmek zorundayız.

* Sokakta, pazarda, markette, kuyrukta telaş ve acele etmemek; sabırlı ve başkalarına saygılı olmak; kurallara uyup belirli bir disiplin içinde hareket etmek; sosyal mesafeyi mutlaka korumak ve maskeyi usulüne uygun şekilde takmak gerekiyor. Virüsle beraber yaşamayı öğrenmeliyiz.

* Kalabalık, kapalı, havasız alanlardan mümkün olduğunca uzak duralım. Evden zorunlu değilse çıkmayalım. Bunaldığımızda AVM'lere, kalabalık caddelere, pazar yerlerine gitmek yerine; açık havada, diğer kişilerden uzak, doğayla hemhal olalım. Virüsle beraber yaşamayı öğrenmeliyiz.