Tire'de yaşayan Halide ve Ali Sındıraç'ın 2 çocuğundan biri olan SMA Tip 2 hastası 3 yaşındaki Ayaz Sındıraç için ilçeler arası üç bant bilardo turnuvası düzenlendi. İzmir Bilardo Federasyonu İl Temsilciliği GSİM Kupası'ndan elde edilen geliri ve para ödülünü Valilik izinli kampanyaya bağışlama kararı aldı. Mehmet Ayaz bebeğin tedavisinde zaman daralırken, Ayaz bebek için ilçe genelinde seferberlik ilan edildi. Dubai'de Zolgensma gen tedavisi için gerekli olan 2,5 milyon doların toplanması amacıyla sürdürülen bağış kampanyasının yüzde 35,5'i tamamladı.

36 SPORCU YARIŞTI

Bilardo sporuna gönül verenler ise Ayaz bebek için ilçeler arası bilardo turnuvası düzenlendi. Tire, Bayındır, Selçuk ve Ödemiş ilçelerinden 36 sporcu turnuvada yarıştı. Kampanyaya, İzmir Bilardo Federasyonu İl Temsilciliği de destek verdi. Turnuvayı organize eden Hikmet Koyun ve Sertan Ceylan, elde edilen gelirin Valilik izinli bağış hesabına aktarıldığını belirtip, Ayaz bebek için farkındalık yaratmak için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.


'YARI AÇ YAŞIYOR'
Ayaz'ın tedavisi için kilo almaması gerektiğini belirten anne Halide Zeynep Sındıraç ise "Tedavisi için kırmızı çizgimiz Ayaz'ın daha fazla kilo almaması. Sınırı 13,5 kilo ve bu sınıra çok yaklaştı. Bu nedenle kilo almaması için büyük çaba sarf ediyoruz. Ayaz günlerini yarı aç geçirmek zorunda kalıyor. Bu kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu. (DHA)