Kurban Bayramı'na 2 aydan az bir süre kala besi çiftlikleri de kurbanlık satışları için kapılarını müşterilerine açtı. Kurban kilo fiyatlarında geçen yıla oranla kilo bazında 5 ila 10 lira arasında fark oldu. Kurbanlık büyükbaş hayvanlar besi çiftliklerinde canlı, 500 ila 750 kilo olarak 10 bin lira ile 25 bin lira arasında değişen fiyatlarla alıcılarını bekliyor.

Kırsal Kızılcaköy Mahallesinde besi çiftliği olan Durmuş Ali Calayır, 16-18 aylıkken alıp beslediği kurbanlıkları satışa sunmaya başladı. 21 adet beslediği kurbanlığın şimdiden 5 tanesini satan Calayır, büyükbaş kurbanlıklara ilginin daha çok olduğunu söyledi. Calayır, "4 yıl önce süt ineği besiciliği yapıyordum. Bu yıl tamamen kurbanlık beslemeye başladım. Şu an 5 kurbanlık sattım. Bazı müşteriler kilo bazında istiyor. Etin kilosunu 55 liradan veriyoruz. Bazı müşterilerde kilo bazında değil pazarlık usulü almak istiyor. 300 kilo et çıkan kurbanlıklar 21 bin lira civarında. 400 kilo çıkan kurbanlıklarımız ise 25 bin lira civarında sattığımız oldu. Büyükbaş hayvanlarımız genellikle 7 hisse olarak kesiliyor. Şu anda besihanenin en büyük hayvanlarından birisini de 24 bin liraya sattık. Çetin Yıldız geçen yılda bizi tercih etmişti, bu yılda bizi tercih etti. kendisine şimdiden hayırlı olsun" dedi.

Sıkı pazarlık sonrasında kurbanlığını alan Çetin Yıldız ise, "Biz 4 aile ortak olarak hayırlısıyla kurban niyetlenmiştik. Kurbanlıklardan birisini beğendik biraz fiyatta yüksek geldi ama onlarda haklı piyasa böyle. Sıkı bir pazarlık sonrasında 24 bin liraya aldık. Nasip olursa Kurban Bayramı'nın ilk günü kesim yapacağız. Kasapta buradan olacak ve kesildikten sonra pay ederek bize teslim edecekler" dedi. Ertunç Doğrul ise, "Bu işletmenin sahibi ve alan kişide arkadaşım. İkisinin pazarlığında yardımcı olmak için buraya geldim. Hayvanları gezdik ve inceledik. İçlerinden birisini beğendi arkadaşımız. Aralarında pazarlık oldu. Bizde pazarlığa katkı sağladık. İkisi içinde inşallah hayırlısı olur. Sonuçta bu bir kurban. Burada önemli olan niyettir. İkisi de birbirine destek oldu. Her iki taraf içinde hayırlı olsun" dedi.