UNESCO Dünya Mirası Bergama için yaklaşık bir asırdır hayal olan bu vizyon projenin hayat bulması Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun iki yıldır Ankara’da gece gündüz demeden verdiği mücadele sonucunda artık gerçeğe dönüşüyor. Her alanda Ankara başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli bir çalışma yürüten ve bu yönüyle birçok aşılamaz denilen engeli kısa sürede aşmayı başaran Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun Bergama’ya kattığı değer her geçen gün artmaya devam ediyor.

“BERGAMA’NIN KALBİ TEKRAR ATACAK”

İki yıldır yürütülen hummalı çalışma sonucunda trafik akışını ve otopark sorununu rahatlatacak olan proje çevre düzenlemesi, yeşil alanları, yürüyüş ve bisiklet yolları, kütüphanesi, kıraathanesi ile bir bütün halinde inşa edileceğini açıklayan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Millet Bahçesi projemiz içerisinde 7’den 70’e herkes kendisi için bir yer bulacak. İki yıldır sürekli söylediğimiz gibi şehrimizin kalbi yeniden atacak. Şehir merkezinde kangrene dönüşmüş olan trafik ve otopark sorununu bu projemizle çözeceğiz. Bu vizyon projemiz uzun yıllar Bergama’mıza hizmet edecek. Her ayrıntısını ince eleyip sık dokuduğumuz projemiz için bugün önemli günlerden birisini yaşıyoruz” dedi.

“ESNAFIMIZ İÇİN ÇÖZÜM ÜRETTİK, KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK”

Millet Bahçesi Projesi’nin ön çalışma süresi boyunca en çok dikkat edilen noktasının esnaflar olduğuna işaret eden Başkan Hakan Koştu, “Projemiz içerisinde otoparkımıza ve esnafımıza ayrı bir önem verdik. Esnaflarımız mağdur olmayacağı çözümler ürettik. Gerek Millet Bahçemiz bütünsel projesi içerisinde gerekse yanı başında düzenleyeceğimiz yeni ticari alanlarla esnaflarımızı da memnun edeceğiz. İlçemizin kanayan yarası haline gelen trafik ve otopark sorununu çözecek, hemşehrilerimizin sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağız. Dünya Mirası Bergama’mıza yakışan, bir projeyi  hayata geçirmek en büyük amacımız” dedi.