GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin farklı yerlerinde hayata geçirdiği Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi projeleriyle çöpten hem elektrik üretiyor hem de vahşi depolamanın önüne geçiyor.

BERGAMA İÇİN PROJE HAZIRLANDI

Kentin kuzeyinin çöp sorununu çözmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Kaşıkçı Mahallesi sınırları içerisinde kalan 28 hektarlık alanda Entegre Katı Atık Yönetim Tesisi yapmak için düğmeye basmıştı.

İHALE YAPILDI

Proje için geçtiğimiz yıl ihale yapılmış, ihaleyi yılda 1 milyon 540 bin TL kira bedeliyle en yüksek teklifi veren Doğu Star Elektrik Üretim A.Ş almıştı.

HALKIN GÖRÜŞÜNE AÇILDI

Firma ihaleyi aldıktan hemen sonra ÇED sürecini başlattı. Aylardan beri devam eden ÇED sürecinin sona gelindi. Projenin detayları halkın görüşüne sunuldu. Önümüzdeki hafta tamamlanacak bu süreç sonrası ÇED’le ilgili nihai karar verilecek.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI BEKLENİYOR

Birçok kurumun “olumlu” görüş bildirdiği projeyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “ÇED gerekli değildir” kararı vermesi bekleniyor. Bu kararın çıkmasının ardından ihaleyi alan firma çalışmalara hemen başlayacak.  

PROJENİN TAHMİNİ BEDELİ…

Projenin tahmini bedeli 74 milyon 387 bin 500 TL olduğu bildirildi.