GÜNDEME BAKIŞ - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Bergama’da yaklaşık 51 bin metrekare alanda yapılacak Millet Bahçesi projesi planı geçtiğimiz ay hazırlanıp askıya çıkmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi plana askı süresinde itiraz etmişti.

TEPKİLER GELDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin bu itirizanı AK Parti cephesinden eleştiriler gelmiş, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Büyükşehir’in bu kararına üzüldüm. Umarım dava açmazlar” demişti.

İHALE TARİHİ DEĞİŞTİ! 500 GÜNDE TAMAMLANACAK

Millet Bahçesi projesi ile ilgili flaş bir gelişme daha yaşandı. Daha önce 7 Temmuz’da gerçekleştirileceği duyurulan ihale 11 Ağustos’a ertelendi. İhale ile ilgili şu bilgilere yer verildi:

“Bergama İlçesi, Ertuğrul Mahallesi Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19'uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır. Konvansiyonel Kalıp ve Çelik Konstrüksiyon Sistemiyle 18.685,19 m² İnşaat Alanına Sahip Sosyal Donatılar İnşaatları İle 63.050,50 m² Alanda Millet Bahçesi Genel Altyapı İşleri ve Rekreasyon Alanları Yapımı İşi ve Arkeolojik Kazı....Ayrıntılı bilgiye EKAP’ta yer alan ihale dokümanı içinde bulunan idari şartnameden ulaşılabilir. Yer tesliminden itibaren 500 (BeşYüz) takvim günüdür. Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır”

BAKANLIK İTİRAZI DEĞERLENDİRİYOR

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Millet Bahçesi'nin planlarına yönelik yaptığı itirazın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda değerlendirildiği öğrenildi.