Bergama Belediyesi tarafından 14 Eylül Stadyumu'nu da içerisine alan ve 51 bin 569 metrekarelik alana yapılmak istenen 'Millet Bahçesi Projesi' nedeniyle mağduriyet yaşayan stat esnafı, açtığı üç ayrı davanın ilkinden olumlu sonuç aldı. İzmir 5.İdare Mahkemesi’ne yıkım ihalesi ile ilgili, yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek açılan davada, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Belediye, stadyum çevresindeki esnafa; kiracı bulunduğu adresin 'riskli yapı' tespiti nedeniyle yıkımının yapılacağı, bu nedenle de 60 gün içerisinde tahliye etmesi gerektiğine dair bir yazı göndermişti. Kışa girilirken sokakta kalma riski ile karşı karşıya kalan esnafın çözüm arayışları ve tüm girişimleri sonuçsuz kalmıştı. Son olarak esnaf dükkânlarının yıkımı için 9 Kasım Salı günü açık teklif usulü ile ihaleye çıkıldı.

Bu gelişmelerin ardından mülkiyeti Bergama Belediyesine ait işyerinde kiracı sıfatıyla yer alan İbrahim Turan esnaf adına konuyu yargıya taşıdı. Yıkım ihalesi kararı, yürütmeyi durdurma ve planlara üç ayrı dava açıldı. İzmir 5.İdare Mahkemesi’ne yıkım ihalesi ile ilgili açılan dava ise sonuçlandı. Yapılan ihalenin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu ileri sürülerek açılan dava, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı ile sonuçlandı.