Bebek sahibi olmak isteyen Almanca öğretmeni İzmirli Aysun ve gümrük müşaviri Bülent Mansuroğlu çifti, 4 yıl önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'ne (Tüp Bebek Merkezi) başvurdu. Aysun Mansuroğlu'na klinikte üç kez dondurulmuş embriyo transferi (CRYO) gerçekleştirildi. Nihayet gösterilen çabalar karşılığını verdi ve Aysun Mansuroğlu, 53 santim boyunda, yaklaşık 3.5 kilo ağırlığında sağlıklı bir erkek bebek dünyaya getirdi. Çift, oğullarının doğumunun ardından büyük mutluluk yaşanı, sevinçlerini sağlık çalışanları ile paylaştı.

Anne olan Aysun Mansuroğlu, "2014 yılında evlendikten bir yıl sonra bebek sahibi olmaya karar verdik. Ancak çocuk sahibi olamadığımızdan, bir sağlık kuruluşunda muayene olduk. Çocuk sahibi olmak için bir tüp bebek merkezi tavsiye edildi. Biz de buraya geldik. Gerçekten buradaki ekip bizimle çok ilgilendi. 4 yıllık bir çabadan sonra çocuk sahibi olduk" dedi.

Bu süreçte zaman zaman bazen karamsarlığa düştüğünü anlatan anne Mansuroğlu "Doktorlar, hemşireler ve pozitif insanlardan gelen mesajlar bizi umutlandırdı. Eşimle birlikte çocukları çok sevdiğimizden bu isteğimizden vazgeçmedik. Bu yolda olan anne ve baba adaylarına tavsiyem, "Doktorlarınızı sonuna kadar dinleyin ve pozitif düşünün, inançlı olun" diye konuştu.

Çocuk sahibi olmalarında Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ve ekibinin büyük katkıları olduğunu belirten Bülent Mansuroğlu ise "Gerçekten karamsar olduğumuz dönemde tüm hastane çalışanları, bize verdikleri destekle umutlarımızın korunmasına yardımcı oldular. Onların ilgi, alakası, katkıları olmasaydı bu süreci olumlu bitiremezdik. Buraya gelmeden önce, çevremizden daha çok özel hastanelere gitmemiz sürekli telkin edildi. Ancak biz ısrarla buraya gelmeye tercih ettik. Devlet hastanesinin bu anlamda daha kaliteli ve tecrübeli olduğunu düşünüyorum. Hiçbir gereksiz işlem yapılmıyor, ne gerekiyorsa sonuna kadar o yapılmaya çalışılıyor. Sonunda bebek sahibi olduk. Çok mutluyuz. Gerçekten bu süreçte emeği geçen başta doktor ve hemşire olmak üzere tüm hastane personeline çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi'nde aylık yaklaşık 100 hastaya tüp bebek uygulaması yapıldığını ve pek çok hastaya aşılama tedavisi uygulandığını belirten Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Demir, "Çocuk sahibi olmayı planlayan çiftlere, özellikle 35 yaş üstünde olup 6 ay denemelerine rağmen çocuk sahibi olmayanlara, vakit kaybetmeksizin bir infertilite kliniğine başvurmalarını tavsiye ediyorum" dedi.