İzmir'de, şehit aileleri ve yakıları, Kurban Bayramı'nın arifesinde Kadifekale Hava Şehitliği'ni ziyaret etti. Aileler, Türk bayraklarıyla donatılmış mezarları temizleyip, çiçek bıraktı. Kimi oğlunun mezarı başında Yasin Suresi'ni okudu, kimi ise erkek kardeşinin mezarını suladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında maskelerini takan ailelerin, önlem aldığı görüldü.

'VATAN İÇİN CANIMIZI SEVE SEVE VERİRİZ'

Şehit Oktay Erbilgin'in erkek kardeşi Soner Erbilgin, "27 sene önce ağabeyim şehit oldu. Vatanımız sağ olsun. İstanbul'dan geliyorum. İlk günkü gibi acımız daima içimizde. Vatan için hepimiz canımızı seve seve veririz. Ağabeyim Diyarbakır'da şehit düşmüştü. Zırhlı araç şoförüydü. Operasyona giderken pusuya düşürülmüşler. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun. İyi ki varlar. Onlar olmasa bu vatan olmaz. Bütün annelerin başı sağ olsun" dedi.

Şehit Murat Özkan'ın annesi Asuman Özkan, "Oğlum babip idi. Seminerlere giderken 2001 yılında trafik kazası geçirdi. Pandemi var ama yine de oğluma geldim. Bırakır mıyım hiç? Her Cuma günü geliyordum. 19 yıl geçti ama acı hissediyorum. Hala bana İstanbul'dan kirli çamaşır getirecek diye bekliyorum. Evlat acısı hiçbir şeye benzemiyormuş. Evlatlarınız varsa ne kadar tatlı olduğunu bilirsiniz" diye konuştu.

İZMİR'de mezarlıklar, arife günü yakınlarının kabrini ziyaret etmek isteyenlerle doldu. Ziyaretçiler mezarlıkta maske takıp, sosyal mesafeye uyarak dua etti.

Karabağlar ilçesindeki Paşaköprü Mezarlığı, yakınlarının mezarını ziyaret etmek isteyenlerle doldu. Arife günü sevdiklerinin kabirlerine çiçeklerle gelen ziyaretçiler, maske takıp sosyal mesafeye uymaya çalıştı. Ellerinde çiçeklerle mezarlığa gelenler, kabir başında dua ederek, toprağı suladı. Mezarlığın girişinde bulunan çiçekçilerin önü boş kalmadı. Paşaköprü Mezarlığı'na 9 yıl önce vefat eden anne ve babasını ziyarete gelen Hülya Güleryüz, "Ailemi ziyarete geldim. Pandemi nedeniyle uzun zamandır gelememiştim. Çok duygulandım. Maskemi mezar başında tek başıma olduğum için çıkardım. Tek başıma geldim, dua ediyorum onlar için" dedi.