GÜNDEME BAKIŞ - İzmir’de meydana gelen 6.9’luk depremin ardından çok sayıda bina yıkıldı ya da ağır hasar aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm sürecini de başlatmış bulunuyoruz. Buna ilişkin yerinde 1750, rezerv alanında yaklaşık 3 bin 250 konut, toplamda 5 bin konutu projelendirdik. Söz verdiğimiz gibi 1 ay içerisinde başlayacağımızı, 1 yıl içerisinde bitireceğimizi ifade etmiştik. Bu çerçevede çalışmalarımız süratli bir şekilde devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

ŞEHİR HASTANESİNİN YANINDA
Bayraklı Cengizhan Mahallesi’nde inşaatı devam eden Şehir Hastanesinin hemen yanında yapılacak rezerv alanla ilgili bakanlık proje çalışmalarını tamamlandı. İçerisinde okulların, sağlık alanlarının, millet bahçesinin olacağı bölgedeki binalar zemin +5 kat olacak şekilde tasarlandı.

ZEMİN SAĞLAM ÇIKTI, İHALE OCAK’TA!
Yapılan çalışmalarla ilgili GÜNDEME BAKIŞ’a konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Bölgedeki zemin etüd çalışmaları tamamlandı. Zemin kayalık, çok sağlam. Şuanda sismik analizler yapılıyor. Fay zonlarına bakılıyor. Çalışmalar kısa sürede tamamlanacak. Ocak ayında ihale süreci başlar. Yıkılan binalarla ilgili bakanlığımız projelerini tamamladı. Aynı şekilde rezerv alanla ilgili de…Süreç devam ediyor” dedi.