Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediyesi Eylül ayı olağan ikinci oturumunda Belediye Başkanı Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.  Dilek ve temenni bölümünde söz alan CHP’li Meclis üyesi İbrahim Balıkçı, meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Balıkçı, “Meclis üyeliğine Sayın Sandal’ın kontejanında meclis üyesi oldum. Yaklaşık 1.5 birlikte çalışmamı istiyordu. İşlevsel olduğu için Başkanım, ‘doğrudan yanımda ol dedi. Ben de yarından itibaren aranızda olmayacağım. Bu bir ayrılık değil, Bayraklı’ya hizmet için bir kulvar değişikliğidir.  Birlikte yol alma meselesidir. 

HERKES AKRABASINI ALDIRIR AMA…
AK Parti Meclis üyesi Özgür Hızal da, “Meclis üyeleri eşi dostu akrabasını belediyelerde işe koyuyor denir. Ama bu durum aşıldı İbrahim Bey ile.  Kendisini belediyeye aldı. Kendisini tebrik ediyorum” dedi. 

DAHA VERİMLİ BİR ALAN OLACAK 
Başkan Sandal ise, “Bugüne kadar verdiği emeklerden dolayı kendisine teşekkür ediyorum. İbrahim Bey, meclis üyeleri arasında biraz mekanik, işle ilgisi olan oradaki görevlendirmeler neticesinde de birazcık bürokrasi, meclis üyeleri arasında sıkıntılar olduğu için daha verimli olabileceği alana aldık. Kimseyi bir yerden alıp başka bir yere alıp uçurmuş değil. Arkadaşlarımız görev tanımı yakında belli olur. Sonuç itibariyle alınteriyle emeğiyle bir iş yapacak. Bunu alacak yetki de belediye başkanındadır. Bunu kimseyle konuşmak gibi bir durumumuz yok” diye konuştu.  

Öte yandan CHP'li Balıkçı'nın yerine Binali Böngöl'ün meclis üyeliğine getileceği kaydedildi.