Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ -  Bayraklı Belediyesi’nin Temmuz ayı birinci olağan meclisi Başkan Serdar Sandal yönetiminde gerçekleşti.

80 HEKTARLIK İMAR REVİZYON PLANLARI KOMİSYONLARDA
Bayraklı Belediyesi tarafından hazırlanan, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan Adalet ve Manavkuyu Mahallelerini kapsayan, toplam 80 hektarlık alandaki İmar Revizyon Planlarına 75 itiraz geldi. İtirazlar, görüşülmek üzere komisyonlara gönderildi.

2024’TE VATANDAŞ SİZE OY VERMEYECEK
Dilek ve temenni bölümünde konuşan AK Partili Meclis üyesi Emre Demir, “Geçtiğimiz günlerde bir anket açıklandı. Kaç kişiyle yapıldığını bize de söylerseniz mutlu oluruz. Bunların datalarını alabilirsek gerçekten böyle bir durum var mı diye…  Muhalefet olarak sayın Başkana oy vermiş vatandaşlarımızın 2024’te oy vermeyeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

LÜTFEN DÜŞÜNMEYİN…

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Sandal, “Meclis üyemizin kulübümüzle ilgili hassasiyetine değineceğiz. Ümit Boz’daki bakım onarım işi bizim de gündemimizde. 20 kulübün bizime ilgili memnuniyetinde sizinle hemfikir değiliz. Hepsiyle görüşüyoruz. Bütün kulüplere eşit mesafede duruyor, maddi ve teknik yardımlar yapıyoruz. Anket meselesi ise, bizim yaptığımız bir anket değil. Yapan firma ve kurucusu belli. Kaç denekle yaptığınızda açıklamış. Sizin bir iddianız varsa gidip öğrenirsiniz. Bizim Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak iktidardaki siyasi parti yöneticilerinden ricamız var, lütfen düşünmeyin, düşündükçe tersi oluyor. Siz düşündükçe biz geri gidiyoruz. Bayraklılar ne yapacağını iyi bilir. Esnafa gidip sorarsanız onlar size kime oy vereceğini açıklar” dedi.

VATANDAŞA BİLGİ VERİLMESİ GEREKİYOR
İmar Revizyon planıyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Aktaş, “Burada vatandaş kendince haklı gördüğü, bilgi alamadığı konular olabilir. İlgili müdürlerimizin de katılımıyla bilgi verilmesinin doğru olacağını düşünüyorum. Daha önce imar planları revizyonunda böyle sorunlar yaşamıştık. İkinci bir tartışmaya mahal vermelim” diye konuştu.  

TRAFONUN YERİ İÇİN
İlçe gündeminde sık sık tartışılan trafo yeri ile ilgili de açıklamada bulunan Başkan Sandal, şu ifadeleri kullandı:
“İtirazların  50 tanesi otomatik düşmüş durumda, trafo merkezinde anlaşma sağladık çünkü. Trafo merkezi ile ilgili Gediz ile ilgili kurumların yazışmasında İZKA’nın yanındaki yer her iki tarafın kabulüydü ama sonra kamu bu yeri vermedi. Adalet Bakanlığı olan yer verilmedi, iş yine belediyelere düştü. Biz bir süre Büyükşehir’imizin söylediği yer ile ilgili negatif görüş yer verdik. Yediemin deposu ile ilgi bir müzakere süreci vardı. Adalet mahallesi planları istediğimiz ölçüde geçerse, bu Bornova ve Laka derelerinin porsuk çayı olması ile ilgili bir projemiz var, o alanı oralara kaptırmayalım diye direndik. Bunu da vatandaşlara söyledik. Baktık işin içinde kalkamıyoruz, o yerle ilgili görüşümüzü olumlu hale getirdik. Artık sıkıntı da büyüyor. Sanırım orada bir düzenleme olacak, bugün AK Partili meclis üyelerimizden de gelen arkadaşlarımız vardı. O yerin depremzedelerin ihtiyaçlarının çözülmesi için onlara tahsisi ile ilgili. Ama söz konusu olan orada ilgili firmaya ait, bizim oraya önerdiğimiz bölgeye giderlerse bir taka olacak. Temel sorunlardan biri, alan yeşil alan. Yeşil alanı dönüştürdüğümüzde yeşil alanı bir başka bölgede oluşturmak zorundayız. Şu an çözüşebilecek durumda. Olabilirse bizim de pozitif baktığımız bir iş.”