Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Bayraklı ilçe örgütünün Danışma Kurulu toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıya; CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları, Çetin Özdemir, Adnan Alabay, Sedredil Çoşkun, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

GENEL BAŞKANIMIZIN SAYESİNDE….
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “ Zor bir seçim dönemi yaşadık. Gözler CHP’deydi, gözler İzmir’deydi, Gözler İzmir ve Bayraklı gibi bazı metropol ilçelerdeydi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun doğru karar ve doğru diyaloglarla CHP olarak büyük bir başarı kazandık. En önemlisi halkın desteğini aldık. Türkiye’de ve İzmir’de güzel sonuçlar aldık. Bayraklı’da alınan bu başarılı sonuçtan dolayı, başta İlçe Başkanı Cemalettin Alper, olmak üzere yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kişinin daha hakkını yememek lazım. Mücadelesiyle, özverisiyle çalışan Sayın Sandal da teşekkür ediyorum” dedi.

YOLU SAPANLARIN BİZİM AİLEMİZDE YERİ OLAMAZ
Konuşmasını sürdüren Yücel, “  Bizim için her şeyden önce insan hakları gelir. Her türlü farklılıkları zenginlik kabul eden anlayışımız var. İnsanı her şeyden önde kabul eden bir anlayışımız var. Her türlü ayrımcılığı reddeden anlayışımızla birlikte iktidarı yürüyoruz. Cumhuriyeti kurarken hep birlikte kurduk. Sen Kürt’sün, sen Sünni’sin sen Türk’sün sen Alevi’sin, sen Çerkez’sin deseydik, ne vatan kurtulurdu, ne devleti kurabilirdik ne de bugünleri görebilirdik. Bu yüzden geçmişten dersler çıkaracağız. Nereden geldiğimizi, nereye gideceğimizi bilerek, emin adımlarla iktidara yürüyeceğiz. 31 Mart yerel seçimlerinde kazandığımız başarıyı şimdi hizmete dökme zamanı gelmiştir. Zaman Türkiye için bir kurtuluş reçetesi yazma zamanıdır. Evet, martın sonu bahar oldu ancak baharı sürekli kılmak gibi bir sorumluluğumuz var. Belediye başkanlarımız attıkları her adımları bu bilinçle atmak ve verdikleri sözleri çok daha ötesinde hizmetler yapmak zorundadır. İlçe örgütlerimiz de belediye başkanlarımızın hem destekçisi olduklarını hem de deneticisi olduklarını unutmamaları gerekirler. Biz halka umuduz dedik. Halk da umudumuz CHP’de dedi ve bize destek verdi. Bu umudu yerelde iktidara taşımak zorundayız. Bu yolda duraksayacak, bu yolda yanlış yollara sapacak veya kendi çıkarını düşürecek olanlara bu ailede yer yok arkadaşlar. Aldığımız görevler makamlar değişir ancak şu göğsümüzde taşıdığımız rozetin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün göğsünde taşıdığı rozet olduğunu unutmadan çalışırsak partimizi iktidara taşırız ve bu halka umut oluruz.  CHP’nin iktidarı için çalışmaya devam edeceğiz. Halkın iktidarı için çalışmaya devam edeceğiz. CHP’yi korumak için çalışmaya devam edeceğiz. İşte o zaman Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Benim iki büyük eserim dediği, Cumhuriyet’e ve CHP emanetlerine sahip çıkacağız.

PARTİ İÇERİSİNDEKİ KISIR MÜCADELELER…
Parti içerisinde kısır çekişmelere girilmemesi gerektiğini belirten Yücel, “Biz iktidara yürüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile iktidara yürüyoruz. Ve tabi ki Bayraklı Belediye Başkanımız Serdar Sandal ve şuan da ismini sayamayacağım belediye başkanlarımızla iktidara yürüyoruz. Parti içerisinde kısır mücadelelerin zamanı olmadığını düşünüyorum” dedi. 

BAŞKANIM SÖZ İSTİYORUM ONA GÖRE
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Bayraklı’da güzel bir danışma kurulu yaşıyoruz. Ben Bayraklı’yı kurulduğu gün itibariyle tanımaktayım ve takip ediyorum. Eski belediye başkanını çok yakından tanıdığım bir arkadaşımdır. Şimdiki belediye bakanımızı siyaseten iyi tanıyorum ve onun gülen yüzü Bayraklı’ya gülen yüz kazandırmıştır. Tebrik ediyorum. Seçimleri bize gençlerimizi ve kadınlarımızı kazandırdı. Onların destekleriyle Türkiye’de çok büyük bir başarılar elde ettik. İzmir CHP’nin gerçekten mihenk taşı İzmir’dir. Biz de İzmir’de 30’da 30 yapasıya kadar mücadelemizi vereceğiz. Milletvekili sayısında da 16 rahatlıkla yapabilecek durumdayız. Ama şuan da 16 arkadaşla temsil ediyoruz. Bunun da Türkiye’ye de örnek olması gerekiyor. Bundan sonraki seçimlerde geçmişte olduğu gibi yerel seçim yüksek, genel seçim düşük olmasın. Başkanım (Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal) bu sözü sizden alayım. Ona göre, çalışmalarınızda öyle destek istiyorum. Acar Başkanımız (CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel) bahsettiği durumda yerel seçimlerde oy oranı yüksek genel seçimlerde biraz daha düşer. Belki bizim de hatamız vardır ama bundan sonraki seçimlerde ekarte edebiliriz. İzmir’e yeni başkanlarla birlikte bir sükûnet geldi. Özgürlük geldi. Bunun belediye başkanlarının tarafından yaşatılması için bir milletvekili olarak takipçisi olacağım” dedi.

CHP ÖRGÜTÜ SAHİPSİZ DEĞİLDİRÜ
“Bizim görevimiz siyaseti dizayn etmek değil ama siyasete de kayıtsız kalmak da değildir” diyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “CHP örgütü sahipsiz değildir. Birinin dışarından müdahalesine de tahammülümüz yok. Ben istiyorum ki toplumun tamamını kucaklayan bir kadın kolları, gençlik kolları olsun. Projeleri üretin. Herkes bu örgütte kendisini görsün. Bizim arzumuz ve talebimiz budur. Kentin ekonomisine, kentin entelektüel ve demografik yapısına uygun işler yapılsın. Biz MHP’den AK Parti’den HDP’den İYİ Parti’den oy isterken  bin bir cefayla gidiyoruz, derdimizi anlatıyoruz. Biz bunlarla uğraşırken parti için küçücük kısır dönülerle enerjimizi tüketmeyeceğiz. Bunun ilerleyen günlerde sona ereceğini düşünüyorum. Ben seçim döneminde de söyledim. Yakamdaki rozeti çıkarmam. Ben örgütümün, il başkanımın genel merkezimin emrinde olurum. Benim parti terbiyem bunu gerektirir. Bunu yaparken asla kimseyi ötekileştirmeden, hizmeti ötekileştirmeden yapmak istedik. Vatandaşın iletişim sorunu vardı, çözdük. Demir kapıları söktük. Çünkü bize bu görevi verenler git vatandaşa hizmet ver diyor.  Biz genel merkezde kapılarda beklerken bunların sözünü veriyoruz. Görevimizi yeri getiriyoruz” diye konuştu.

HİÇ KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAM
Konuşmasına devam eden Sandal, “İsraftan söz ediyoruz. 5 milyonluk tasarruf yaptık. 40 milyona yakın borç ettik. Ödenmez denilmesine rağmen bütün arkadaşlarımızın bir gün bile geciktirmeden maaşlarını ödedik. Bütün ikramiyeleriyle birlikte verdik. Ek destekleri vermeye başladık. Bu bizim görevimiz, yapmamız gereken! O gün söz verdik, kimseyi ekmeğinden etmeyeceğiz diye. Bize hakaret eden oldu. Hakkımızda farklı söylemlerde olanlar oldu. İçerde bu tarzda bazı arkadaşlarımız tabi ki var. Biz bir partili olarak bu arkadaşlarımıza söylediğimiz herkes görevini yapsın. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamak istemiyoruz. Çocuğuna üzülüyoruz, eşine üzülüyoruz, derdine üzülüyoruz. Ama şunu çok açık söyleyeyim; vatandaşa hizmet etmeyen, görevini yerine getirmeyen, görevi dışında siyasete odaklanan hiçbir arkadaşın da gözünün yaşına bakmam. Bu yüzden kimsenin tereddüttü olmasın. Bayraklı Belediyesi’nin içinde grup var, şu var, bu var, şu olacak… Nokta, böyle bir şey yok” dedi.

KİMSEYE VEFA BORCUMUZ YOK!
Göreve gelmesinin ardından yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Sandal, “Kimseye de vefa ve minnet borcumuz yok. Herkes görevinizi düzgün yapsın. Liyakat, esnek saatlerin kaldırılması, ben söylüyorum. Benim elim kolumu bağlayan sendikalarla yapılan sözleşmeler oldu. Benim sıkıntım değil. İlk etapta bunu söyledik. Memurlara yüzde 21 oranında zam verdik. Hakları helal olsun. Hakları çünkü… Ben öğretmenim, gençliğe, akla, bilime edebe ahlaka inanırım. Ben isterim ki bu kente bütün çocuklar okusun. Ben yoksulluktan gelen birisiyim. Birinin elinden tutmanın ne demek olduğunu biliyorum. Ben 1.5 milyonu deve güreşlere vereceğime onu iptal ederim o kaynağı görür öğrencileri veririm. Yapamazsın dediler, beceremezsin diyorlardı. Talimatı verdik iş bitti.  Bayraklı’da ihtiyacı olan her çocuğun eğitim ihtiyacını Bayraklı Belediyesi karşılayacak. Nokta, iş bitmiştir. İzmir’in en büyük kreşini açacağız ve bu yıl içerisinde sayı 4’ü bulacak. Çocuklarımıza doğru yayınlar doğru eğitimcilerle buluşturacağız. Buradaki başarı sayısını daha da arttıracağız” diye konuştu.

BİR DEFA BUNU HAZIM ETMEMİZ GEREKİR
Sandal, “Büyükşehir Belediyesi ile uyumdan bahsettik. Bir defa bir şeyi hazım etmek lazım. Bir takım eleştiriler vardı, işte partimizin oyu vesaire noktasında… Şunu bilmek lazım, yerelde bizi destekleyen partililer var ama genel seçimlerde gidip kendi partisine oy veriyorlar. Bunun üzerinden çok hesap yapmak çok doğru değil. Şunu çok açık söylemek gerek, bu oyu Serdar Sandal aldı demek çok büyük bir yanılgıdır. Bu CHP’nin gücüdür. Bu CHP’nin Genel Başkanı zaman zaman yok sayıldığı, zaman eleştirildiği hakaretlere maruz bırakıldığı dik duruşudur. Biz de zaten bu dik duruşu Sayın genel başkanımızda görüyoruz. 70 yaşında bir adam düşünün, Ankara’da saldırıya uğruyor. Saldırıda başını eğmiyor. Gördünüz mü? Başını bütün yumruklara rağmen eğmeyen bir genel başkan. Biz gücümüzü enerjimizi oradan alıyoruz” dedi. 

ÖYLE BİR BABAYİĞİT YOK
Sandal konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ben bireysel olarak burada seçime girseydim 1000 oy alırdım, 1500 oy alırdım. Bundan da fazla büyük oy alabilecek bir babayiğit yok! Ne zaman bu oyu alırsınız? Partinizi doğruysa, adayın geçmişi ve verdiği mesaj doğruysa başarı gelir. Bunu bileceğiz, bu parti bize bu koltuğu verdi, bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bu yüzden ilçe belediye başkan olarak, ilçemin emrindeyim, il başkanımın emrindeyim ama Büyükşehir Belediyesi’nin de emrindeyim. Bunu hazım etmemiz gerekiyor. Buradaki bir sorun Büyükşehir’in değil, Bayraklı’nın sorunudur. Bizim boyumuzu aşan her işte gider Büyükşehir’e sığınırız. Sağ olsun onlar da bize ellerini uzatıyorlar.  Bugün 30 bin tonun üzerinde Büyükşehir asfalt döktü. Bütün parkları yeniledik bunun üzerine 2 yeni park ekledik. Büyükşehir ile olan büyük güç birliğiyle şu sahildeki kafeyi aldık. Böylelikle vatandaş denizle bulaşacak.”

15 MİLYONLUK YATIRIM
Özkanlar Pazaryeri için ihale sürecinin başladığını belirten Sandal, “Özkanlar Pazaryerine 15 milyon TL yatırım yapacağız. Otopark, eğitim merkezi ve kreşler olacak. Bizim marka kent yapacağız diye bir derdimiz vardı. Çocukların, kadınların ve gençlerin omuzlarında yükselsin. Büyükşehir Belediyesi ile Bayraklı Dünya Çocuk Gençlik Kenti için ilk adımımızı attık. Doğan Çay’da 150 dönümlük bir arazimizi bulunuyor. Orası ile ilgili uluslararası bir proje yarışması düzenlenecek” dedi. 

TRAMVAY HATTI İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI
İlçeye yapılacak projeleri anlatmaya devam eden Sandal, “Bayraklı ile Bornova arasında tramvay çalışması için fizibilite çalışması başladığını sanıyorum. Başkanımız talimatını verdi. Umarım kısa süre sonra bu çalışmanın sorunlarını çözeriz” dedi.

İL BAŞKANI ÖNÜNDE DÜĞMEMİ İLİKLİYORUM
Sandal son olarak şunları söyledi: “
Benim hayalim, yatağa aç gitmediği, bütün çocukların okuduğu kentsel dönüşümünü tamamlamış, Bornova, Karşıyaka, Bornova’nın gölgesinden bir Bayraklı olması. Umarım bunun bunu hep birlikte başarırız. Benim hiçbir endişem yok. Benim birinci dereceden hiçbir akrabam belediyede çalışmayacak. Eşime makam aracı tahsis ettirmeyeceğim. Huzur hakkı vermeyeceğim. Bu kent hepimizin. Hiç kimse endişe etmesin. Biz üstümüze düşen görevleri yapacağız. Partimizin iktidara gitme noktasında çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Geçmiş süreçlerde, gereksiz bir çok söylemlerde, aslında bu partinin klasik olan sinyaller var. Ben Manavkuyu’da oturuyorum. Partiye çalışan 60 üye var mı orada? İki gruba ayrılıyoruz. Her ikisi de 60’sı yazamıyor. Hazır olan imzaları toplayamıyoruz. Sonra neyin yarışıdır bilmediğimiz bir işin içine giriyoruz. 60 isim mi yazacağız. 20 bir grup, 20’sini bir başka grup, diğer 20’sini de kadın ve gençler yazsın. Delege oldum, iş buldum dönemi bitmiştir arkadaşlar. Partimizi bu kavgasının içerisinden çıkaracağız. Belediyemizi hiçbir derneğe ve gruba emanet etmeyeceğiz. Bu işler bitecek. Genel merkez ve il başkanlığının arkasında çalışmaya devam edeceğiz. Çalışmak isteyen arkadaşlar gelir çalışır, çalışmak istemeyenler de bu partinin yakasından düşerler. Çünkü gidip yıllarca bu parti adına belirli noktalara gelen arkadaşların cumhuriyet ve Atatürk nidaları atıp nasıl işler yapığını gördük. Bu mesele belediye başkanın il başkanına caka satmasıyla olmaz. Belediye başkanı il başkanın önünde ceketinin düğmesini ilikler. Ben ilikliyorum. Herkes iliklemek zorunda çünkü il başkanı burada genel başkanı temsil etmesi gerekiyor.  

KİMSE KİMSENİN KARA GÖZÜ İÇİN…
CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise konuşmasında sert mesajalar verdi. Alper, “Yerel seçimlere giderken ‘Türkiye’ye birçok yeri alacağımıza kimsenin kuşkusu olmasın’ demiştik. Biz inandık ve başardık. Partimizden kimse büyük değildir. Biz eleştiriye açığız. Yeter ki eleştiriler bize yol göstersin. Yanımızda kolumuzda önümüzde arkadaşımızda duran bütün arkadaşlarımızın başımızın üstünde yeri vardır. Türkiye’nin kurucusu tartışmasız Mustafa Kemal Atatürk’tür. CHP İçişleri Bakanlığı’na verilen bir dilekçeyle kurulan bir parti değildir. Savaş meydanlarında kurulmuş bir partidir. Burada hiç kimse ve hiç kimse ne CHP’den büyüktür, ne de liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten büyüktür. Herkes haddini bilecek. Çıkıp sosyal medya gazete köşelerinden bize ahlak dersi verenler, bize dürüstlük dersi verenler var! hHrkes kendisine bakacak. CHP’nin Bayraklı’da bu duruma gelmesinde destek veren herkese burada huzurunda minnetle eğiliyorum. Ben de bu görev atamalar ile geldim, daha sonra da seçimle göreve gelmiş bir arkadaşınızım. Partide görevler gelip geçicinler. Kimse kimsenin kara gözü için bu koltuğa oturtmaz ve bu mikrofonu vermez arkadaşlar. Hiç kimseye küsmedik. Hiç incinmedik. Geldiğimiz günden beri bizim bir başarı öykümüz, bir hikayemiz var. Bu ülkenin gerçek kahramanları sizlersiniz” diye konuştu.

İLÇEME ASLA İHANET ETMEM
Önümüzdeki kongrelerde CHP Bayraklı İlçe Başkanı adayı olmayacağını hatırlatan Alper,”31 Mart yerel seçimlerinden önce bütün aday adaylarıyla bir araya geldik. Bir tane arkadaşımız oldu. Sayın Kılıçdaroğlu’nun takdiriyle Serdal Sandal, belediye başkan adayımız oldu. Müthiş bir saygı, sevgi ve teveccüh ile ve sizlerin desteğiyle, İYİ Parti’nin ittifakının desteğiyle seçimlerde mücadele veren herkese çok teşekkür ediyorum. Rekor bir oyla bir eğitimci, öğretmeni Bayraklı Belediye Başkanı yaptınız. Bütün görevler geçicidir, CHP’ bakidir. Sorulan her soruya aslanlar gibi başım dik nasıl cevap vereceğimi hepiniz göreceksiniz. Her türlü eleştiriye açığım. Bu soruları cevaplarken kimsenin bu salondan çıkmasını istemiyorum. 24 mahallede sandık kurup, tek listede hep birlikte mücadele vereceğiz. Tek listenin ardından 400 delegemizle burada ilçe örgütü ile birlikte, Bayraklı’yı daha nasıl yukarıya taşıyabilirim fikir alışverişi yapacağız. CHP’nin geleceğini ve iktidarını düşünerek mücadelemizi vereceğiz. Bizim kişilerle işimiz yok.  Partinin geleceğini ve iktidarını düşünen kim olursa olsun emrine girerim, elini havaya kaldırım ve aslanlar gibi emrinde çalışırım. Görevim bittiğimde ilçeme asla ihanet etmem” dedi.

İLÇE BİNASI BÜYÜTECEĞİZ
Bayraklı’ya ilçe binasını ek bir daire alacağı sözünü veren Alper, şunları söyledi:

“Bayraklı’da süreci yönetmek çok kolay değil. Bayraklı’ya geldiğimizde, hiçbir şeyi yoktu. Kongrede söz vermiştim. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere ilçe örgütünün katkısıyla yer kazandırdık. Bugünün 750 bin TL değerinde ilçe binamızı kazandırdık. Bu süreçte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yine kongre gelmeden önce size söz veriyorum. Sayın Sandal’ın da desteğiyle karşısındaki daireyi da alarak binamızı büyüteceğiz. Taş üstüne taş koyacağız.”

KİMSE BİZE HIRSIZ, AHLAKSIZ DİYEMEZ. ALNINI ORTASINI KARIŞLARIM
Üstü kapalı sert eleştirilerine devam eden Alper, Bir süreçten geçiyoruz. Çok dedikodular dolanıyor. Bizim tartışma yerimiz danışma kurulumuzdur. Asla ve asla disiplini elden bırakmadık.  Babam olsa, bu partiye zarar veriyorsa ilgili madde neyse onun gereğini yapardım. Vefa konusuna gelince de… Biz hiçbir zaman vefasızlık yapmadık. Ahlaksızlık da yapmadık. Biriniz adam öldürdüyse, oğlunuz hakim, kızınız avukatsa ve işlediğiniz suç için size ceza veremiyorsa, orada ne hak vardır ne hukuk vardır. CHP’de biz bu geleneğe bu göreneğe her zaman karşı çıkacağız. Eğer biri vefa diyorsa, herkesin Mustafa Kemal Atatürk ve CHP’ye vefa borcu vardır. Herkesin geldiği yeri de biliyoruz. Gittiği yeri de biliyoruz. Biz buradayız. Kimse bize hırsız, ahlaksız diyemez. Alnının ortasını karışlarım. Herkes haddini bilecek. Genel Başkanımız ‘eğer beğenmiyorsan, kapı orada’ demiştir. Sonuna kadar destekliyorum. Başımız dik olmasaydı, kapımız ve telefonumuz olmasaydı, biz istifamızı verir giderdik. Herkese söylüyorum elinizden ardına koymayın. Ne söylüyorum. Kimse parti üzerinde görmesin. Bayraklı’da birlikte gelin beraber geçmişte Bayraklı’da sevgi dilini yeniden sağlayalım. Ebette hatalarımız olabilir, sizin affına sığınıyorum. Benim hakkım herkesi helal olsun. Gitmeden önce o ilçe binasını da mutlaka o ilçe binasını kazandıracağız. Bazıları ilçe başkanı mahallerde sandık kuruyor, tekrar adaymış, bu aklı kıt arkadaşlara sesleniyorum. Sizin derdiniz iktidar değil, parti içi iktidar olmaktır. Hiç kimse Cemalletin Alper, şu firmadan ihale almadı, hiç kimse diyemez ki Cemalettin Alper’e para verdim. Ben 5 sene Bayraklı Belediyesi’nde çalıştım. Çıkmadan önce eşim, belediyeye çalışmaya başladı. Hiçbir zaman da işe gitmemezlik yapmadı. Partiye küsülmez. Meclis üyesi olmadım bir yere gelemedim diyen kişi partiye küsüyorsa kapı orada  ” diye konuştu.