GÜNDEME BAKIŞ  - Bayraklı Belediyesi Tunceli Nazimiye, Balıkesir Balya Belediyesi’ne Zonguldak Alaplı Gümeli Belediyesi’ne 1 birer kamyonet, Tunceli Ovacık Belediyesi’ne ise bir otomobil hibe etme önerge hazırladı. Önerge hukuk, plan ve bütçe komisyonlarında değerlendirildi.

KOMİSYONLARDA TARTIŞMA!

Önergeye her iki komisyonda da AK Partili meclis üyeleri karşı çıktı. Önerge hukuk komisyonunda CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilirken, plan ve bütçe komisyonunda ilginç bir gelişme yaşandı. CHP’li meclis üyeleri de önergeye ret oyu verdi.

TOPLANTI ÖNCESİ “ZİMMET UYARISI”

Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre, plan ve bütçe komisyonu üyelerine belediyenin hukuk biriminden bir avukatın, “Zemmet çıkar” uyarısında bulunduğu öğrenildi. Bu durum bazı meclis üyelerinde tedirginlik yarattı.

MECLİS TOPLANTISINA KATILMADILAR

Meclis üyelerinden CHP’li Mehmet Topbaş, Cindi Canpolat, Halim Çankaya, Şentürk Apaydın, Ertuğrul Civelek, Ali Uğurel, Osman Akseki, Serap Keskin, Hulisi Başaran, İbrahim Balıkçı toplantıya katılmaması dikkat çekti.

YANLIŞ BİLGİLENDİRİLMİŞLER

Önerge hukuk komisyondan geldiği gibi mecliste oylandı ve CHP’lilerin oylarıyla geçti. Yaşananlarla ilgili konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Arkadaşlar yanlış bilgilendirilmiş” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 15 BELEDİYEYE ARAÇ HİBE ETTİ!

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı son meclis toplantısında 15 belediyeye araç hibe etmiş, bu önerge meclisten oybirliği ile geçmişti.