Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Bayraklı Belediyesi olağan meclis toplantısı kasım ayı ikinci birleşimi Başkan Vekili İrfan Önal idaresinde gerçekleşti. 

DEMİR: “KAHRAMANLIK ÖYKÜSÜ ÇIKARMAYA ÇALIŞIYOR”
AK Parti Grubu, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal'a Alparslan, Cengizhan ve Fuat Edip Baksı mahallelerinin planlarına yönelik eleştirilerde bulundu. Planların meclise gelmediğini savunan AK Parti grubu, planlara yönelik yapılan vatandaş toplantısının da provoke edildiğini iddia etti. 

AK Partili Meclis Üyesi Emre Demir, “Ben bu konuşmayı Başkana yapmak  isterdim ama kendisi şu an yok. Dün telefonlarımıza bir mesaj geldi ve belediyemiz bir kanalın haberini gönderdi ve şu an yapılan bir kentsel dönüşüm değil. Yani Sayın Başkan bunu bir kahramanlık olarak anlatıyor ama ücreti karşılığında bir plan yaptırıyor ve meclisten de oy birliğiyle geçiyor bu yapılan planlar kentsel dönüşüm değil. Başkan ‘kimsenin cesaret edemediğini’ yaptık diyor yahu sen parasını verdin belediye kasasından plan yaptırdın. Bunun yanında zaten kentsel dönüşümü yapacağını düşünmüyoruz, bakın şu an salonda depremden sonra iki çatlak olmuş daha kendi binasını boyatamamış. Kendisi gelince de konuşacağız buradan  bir kahramanlık öyküsü çıkarmaya çalışıyor,  bu bir kentsel dönüşümde değil  ve planları da yapması gerekiyordu” diye konuştu. 

KAFALI: “VATANDAŞIN DERDİNİ DÜŞÜNDÜK KENDİ KOZMETİĞİMİZİ ÖNEMSEMEDİK”
CHP’li Meclis Üyesi Gökhan Kafalı, “Emre Bey Kardeşim meclis duvarımıza bakmış sağ olsun ama mecliste çatlak yok tüm kararlar oy birliği ile geçiyor.  Vatandaşın güvenliğini düşündüğümüz için ve onlara yönelik çalışmalara ağırlık verdiğimizden dolayı kendi kozmetiğimize önem vermedi. O toplantıya kendisi de geldi ve vatandaşın büyük bir teveccühü vardı o da o toplantıdaydı. Evet, kendi cebinden başkan yapmadı ama hükümette köprülerin, otoyollarını kendi yapmış gibi davranıyor,  hala ödemesi bitmedi ve yıllarca da bitmeyecek ödeme garantili onu da hükümet kendi cebinden yapmadı ama yapmış gibi davranıyor” dedi. 

AKTAŞ: “12 YILDIR BÜYÜKŞEHİR YAPMADI”
AK Partili Meclis Üyesi Abdullah Aktaş, “Sende buna inanmıyorsun herkes kimin ne olduğunu biliyor sen de biliyorsun, ya bir saatlik bir boya olacak sen de biz de her şeyin fakındayız sen radyocusun sırf konuşmak için konuştun. O videoda öyle bir anlatılmış ki bu bir kentsel dönüşüm değil imar planı değişikliği 12 yıldır Büyükşehir’in yapmadığını şu an Bayraklı kendi bütçesi ile yapmaya çalışıyor. Şu an oradaki parseller 65-70 ortalamalı kişi sayısı da 90-100 kişi bunlarla anlaşmak dönüşüm yapmak zor. Adalet Mahallesi’nde de durum aynı. Biz belki de bu dönüşümü göremeyeceğiz. Videoda sanki vatandaş hiç soru sormamış sadece alkışlar konmuş o videoda vatandaşın tepkisi yok orada gerçek neyse onu koyun. Birçok vatandaş bağırdı çağırdı bunu istemiyoruz diye. Başkan Adalet Mahallesi’ndeki toplantıdan ders almış moderatörlüğü kendisi yapmış. Orada müdürlerden bir divan olmalıydı anında cevap verilmeliydi, yarın gel denmemeliydi, yuhalama, bağırma çağırma konmamış o videolara” ifadelerini kullandı. 

ŞAHİN: “HOŞ BİR ORTAM YOKTU”
MHP’li Meclis Üyesi Muhammet  Şahin, de orada vatandaşın planlara itiraz ettiğini kaydetti. Şahin, “Çok hoş bir ortam olmadı sizin çalışanlarız orada insanlara muhalif soru soruyor diye bağırdı çağırdı pek de güzel bir ortam yoktu. Bu planlarla ilgili başlangıç noktası Altınyol’un yer altına alınması olmalı ama böyle bir durum yok ortada, İZBAN’ın yerin altına alınması  da var nereden başlanacak inşallah başarılı olur ve Bayraklı mezbelelikten kurtulur biz ufacık projeleri bile 4 yılda yaptırmadık inşallah böyle büyük bir proje 1-2 yılda olur” dedi. 

APAYDIN: “BAŞKAN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYDU”
CHP’li Meclis Üyesi Şentürk  Apaydın, “Evet, Abdullah Bey’in de dediği gibi Büyükşehir’in yapamadığını Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal yaptı,  elini taşın altına koydu, evet siz göremeyebilirsiniz ama biz oluruz ve seneye bu planların olduğunu görürüz. Bu planları sayın belediye başkanımız çok iyi yapıyor, o alkışlar herhâlde vatandaşındı demi, başkanın konuşmasını kesen alkışlardır, halk memnun ama arkadaşlar burada misafir gibi olduklarından dolayı böyle düşünmeleri normaldir” diye konuştu. 

ÖNAL: “GİDERLERİN YÜZDE 70’İ PERSONEL GİDERİ”
Öte yandan AK Parti’den yapılan toplu sözleşme sonrasında bazı temizlik işleri personellerinin maaşlarının daha düşük olduğu yönünde eleştiriler geldi.
Başkan Vekili İrfan Önal hem maaş eleştirilerine hem de plan eleştirilerine yanıt verdi. Önal, “Belediye giderlerinin yüzde 70’i işçi gideri gönül ister ki iki katını da verelim ama ülkenin ekonomik durumu ortada.  Bu durum kıdemden kaynaklanıyor, Bu ülkenin TL’si ile bu maaşlar ödeniyor, değerini de biz düşürmedik” dedi. 

“BU PLAN DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATACAK BİR PLAN”
Önal, sözlerini şöyle sürdürdü, “Kentsel dönüşüm ile planları bir bütündür. Bir yerde kentsel dönüşüm olmamasının ilk nedeni plan olmamasıdır. Orayı kentsel dönüşüm alanı ilan ettim bitti denmez, önce plan gerekir. Belediye Başkanımız seçildiği günden beri  planların yapılması için çalışıyor, 60 hektarlık bir alanda  tek tek  kök parsel üzerinden 3 yıllık bir çalışma sonucunda planlama yaptı. Beğenenler olur beğenmeyenler olur ama buranın dönüşümünü sağlayacak bir plan yapıldı.  Buradan da Büyükşehir’den de oy birliğiyle geçti. Geçmiş hükümetlerce de yapılaşmış yerlerin 5 kattan 15 kata dönmesi doğru mu? Bunu da insanların vicdanına bırakıyorum. Bu plan burada 3 ay tartışıldı bu plan dönüşümü başlatacak bir plan önerisi olarak geldi. Biz de takdirinizi bekliyoruz, daha iyisi varken burada niye söylemediniz 3 ay meclis gündeminde kaldı” ifadelerini kullandı.