GÜNDEME BAKIŞ – CHP Bayraklı’da önümüzdeki Eylül ayında başlayacak delege seçimlerinde nasıl bir tablo çıkacağı merak konusu. 2015’teki kongrede delege seçimlerinde kıran kırana bir yarış yaşanmış, kongrede Alper’in karşısına Songül Gök çıkmıştı. Alper 267, Gök ise 117 oy almıştı. 6 Aralık 2017’de gerçekleştirilen kongreye ise Alper tek aday olarak girdi ve kazandı.

YOLLAR AYRILDI
Geçen süreçte Bayraklı eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ ile Alper’in yolları ayrıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde parti Serdar Sandal’ı aday gösterdi ve Sandal seçimi kazandı.

‘SANDAL HANGİ İSİMLERE SICAK BAKIYOR
Alper’in yeniden aday olmayacağı kongrede Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın nasıl bir tavır alacağı merak konusu. Kulislerde, Sandal’ın delege seçimlerinde etkin rol alacağı konuşuluyor. Sandal’ın ilçe başkanı olarak eski İl eski Yöneticisi Metin Güler ismine sıcak bakabileceği belirtiliyor. Yusuf Metin’in de ilçe başkanlığı için çalışma yaptığı öğrenildi. 

Öte yandan partide kadın aday üzerinde de duruluyor.

KARABAĞ’DAN YOĞUN MESAİ
Bayraklı eski Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın, Manavkuyu’da tuttuğu ofiste partili birçok kişiyle görüşmelerini hızlandırması, “Karabağ delege seçimlerinde liste çıkaracak” yorumlarını beraberinde getirdi. Karabağ’ın süreci izlediği bildirildi.

MANAVKUYU EKİBİ NE YAPACAK?
Bayraklı Belediye Başkan aday adayı olan ve delege sayısı oldukça fazla olan Manavkuyu, Osmangazi, Mansuroğlu Mahallesi’nde siyaset yapan Songül Gök’ün de süreci yakından takip ediyor. Gök’ün bu üç mahallede delege seçimleri için liste çıkartabileceği ifade edildi.

GENÇLİK KOLLARI ESKİ BAŞKANI DA HAZIRLANIYOR
CHP Bayraklı Gençlik Kolları eski Başkanı Serkan Arda'nın da delege seçimlerine hazırlandığı öğrenildi. Arda, örgütten gerekli desteği almayı başarırsa ilçe kongresinde aday olacak. 

YARIN: KARŞIYAKA